Tre snabba mål fixade tre poäng

Då är jag tillbaka på svensk mark igen efter tio dagar i USA med bland annat en upplevelse i form av ECHL, i Stockton av alla ställen, i bagaget. Den ECHL-matchen skriver jag troligen om till helgen. Om vi då går över till Malmö Redhawks så blev det tre nödvändiga poäng mot Almtuna i kväll. Nödvändiga poäng. Det har jag skrivit flitigt den senaste månaden. Allt handlar ju dock om att hänga på topp-3-tåget och med tanke på hur bra de lagen presterar så håller det inte att agera så ojämnt som Malmö gör.

Nåväl, tre pinnar mot Almtuna borta alltså. En klar 1-4-viktoria dessutom. Hör inte till vanligheterna. Segern fixades genom tre snabba mål i början på den tredje perioden. Framförallt visade andrakedjan med Robin Alvarez, Alexander Barta och Ivan Ciernik kvalitet och producerade. Alvarez hade en ruskigt stark comeback med tre poäng (2+1) och var dessutom inne på samtliga mål framåt. Hatten av för en sådan inspirerad insats. Malmö behöver fler spelare som brinner för det på samma sätt som Robin.

Bra för laget var det också att Daniel Josefsson var tillbaka på backsidan. Han är spelmässigt klart bäst bland backarna och är en direkt nödvändig ingrediens i årets bitvis sega Malmö. Redhawks gick för övrigt från andra periodens inledning på tre femmor och det gjorde Leif Strömberg helt rätt i. Pathrik Westerholm hade haft ett katastrofalt byte med flera felpass och lojt försvarsspel. När det sedan blev en utvisning till följd gjorde Almtuna 1-0 och Roger Ohlsson samt Ponthus Westerholm fick följa matchen tillsammans med Pathrik från bänken. Korrekt, som sagt.

Å andra sidan kan man undra hur Linus Klasen kan få åka runt och prestera ack så lite. Han gjorde inga större misstag men hans för laget energikrävande spelstil gav verkligen noll. Klasen måste kunna bidra på ett helt annat sätt framöver. Annars är faktiskt risken stor att Redhawks kommer få kämpa kring platserna 6-8 i stället för 3-5. Dragan Umicevic ska ha beröm för att han faktiskt producerade, men rent generellt måste vi ha rätt att vara besvikna på det lilla som det bjuds på från så pass meriterade spelare.

Vi ska ha klart för oss att Redhawks måste upp ett till två snäpp till för att ha en chans till poäng mot Bofors på fredag kväll. Försvarsspelet har alltjämt brister och Almtuna, som ändå är ett direkt dåligt lag i årets allsvenska, fick under första halvan av matchen skapa en del vassa chanser på ett tämligen enkelt sätt.

/Olsson

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det är alltid korrekt när man bänkar juniorer

2011-11-30 @ 22:06:20
Postat av: Olsson

Tror jag inte. Men så dåligt byte som Pathrik gjorde ska det vara bänken resten av matchen. De två andra var också något sämre/bleka dittills. I det läget perfekt att gå på tre femmor i stället för att försöka pumpa upp laget.

2011-11-30 @ 22:25:02
URL: http://redline.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0