Lite tankar kring alla "SSK:are"

MrMadhawk rapporterade i förmiddags att Tim Heed är ytterst nära att krita på ett kontrakt med Malmö Redhawks. Att ännu en spelare som representerat Södertälje är på väg in innebär givetvis ramaskri från en del runt om i vårt avlånga land.

 

Visst har Stefan Nyman värvat många med förflutet i Kringelstaden, men kommentarer som att det är svagt av SSK:arna att inte stanna kvar när de har spelat ner klubben i HockeyAllsvenskan är bara löjliga. För om vi tänker efter, hur många av de invärvade SSK:arna fanns egentligen på isen under Kvalserien 2011?

 

Jo, Pontus Sjögren och Robert Carlsson. Eventuellt får vi även lägga till Tim Heed på denna korta lista. Övriga tre, Daniel Josefsson, Tomas Kollar och Linus Klasen, har inte varit i närheten av att representera Södertälje under den senaste säsongen – och därmed faller argumentet ovan.

 

Om vi tittar runt i övriga Hockeysverige, och försöker se hur det ser ut i andra klubbar. Ja, då hittar vi nio spelare med AIK-anknytning i Almtuna och i Brynäs hittar vi sex spelare med förflutet i Leksand.

 

I’ll rest my case!

 

/Winnberg


Kommentarer
Postat av: Bigge

När det gäller att stanna kvar och spela upp klubben man har spelat ner i skiten så gäller det väl inte bara dem som har landat i Malmö, det är fler som har svikit. Så även om det kommer som en nyhet för dig så kretsar inte allt kring Malmö SK.

2011-06-01 @ 20:26:42
Postat av: Winnberg

Jag har inte med egna ögon skådat någon direkt kritik mot de killar som valt att lämna SSK för vidare spel i andra föreningar än just Malmö, därför tycker jag det känns väldigt ointressant att spåna vidare kring tankar om övriga före detta Södertäljespelare.



Självklart kretsar inte allt kring Malmö, men så fort vi värvat en spelare med förflutet i SSK så har ju faktiskt fullt fokus lagts på just Malmö. Och så är ju fallet uppenbarligen även i denna fråga, inte minst med tanke på att du också valt att kommentera ;)

2011-06-01 @ 23:01:49
URL: http://redline.webblogg.se/
Postat av: ubbe

Klockrent winnberg.

men som du oxå lärt dej genom åren... det andra klubbar får lov att göra får inte malmö göra utan att det blir ett jädrans liv... så har det ju varit i 15-20 år...

2011-06-02 @ 07:13:57
Postat av: HögraSockan

Heed, Carlsson, Kollar, Josefsson, Klasen och Sjögren. Toppa det med Nyman, Strömberg och Taavola.



Har man inte förståelse för att känns aningen märkligt för SSK:are att se så pass många, där 7 av 9 varit direkt involverade i SSK de senaste två säsongerna, i en och samma klubb i samma serie. Då blir det nog lite av en envägskommunikation.

2011-06-02 @ 10:21:38
Postat av: Winnberg

Jag kan absolut köpa att en del är något bittra, det hade jag också varit om exempelvis spelare som Nichlas Hardt, Jan Urbas, Fredrik Eriksson, Robin Alvarez, Markus Svensson, Jens Olsson etc. hade valt spel i en och samma allsvenska klubb - och denna inte varit Malmö.



Det jag ville belysa i detta inlägg var dock att det knappast är särskilt många som varit inblandade i att spela ner SSK i HockeyAllsvenskan.



Som Malmösupporter är jag dessutom van vid att de flesta avskyr det lag som jag själv älskar - och att vara "hatad" är faktiskt något jag finner väldigt underhållande. Det kommer bli härliga resor till exempelvis Bossefors och Kringelstan i vinter :)

2011-06-02 @ 11:01:30
URL: http://redline.webblogg.se/
Postat av: HögraSockan

Jag sätter inte så stor vikt på att det är spelare som har varit med om att spela ner Tälje i HockeyAllsvenskan. Vi kan ju vända på det och säga att samma spelare inte var tillräckligt bra för att hålla kvar SSK i Elitserien ;)



Vissa av ovan nämnda spelares val lämnar helt enkelt en sur eftersmak och det känns som(kanske lite naivt) att Nyman har gjort det här till en personlig grej.



Med det sagt så har ni i Malmö en lång väg att vandra innan ni når upp i samma "hat-nivå" som AIK, LHC, FBK och HV.



Väl mött i Templet i vinter!

2011-06-02 @ 11:34:38
Postat av: Najla

De sex LIF-spelarna som är i Brynäs nu kom i turordning dit -05, -05, -07, -08, -09 och -11. Det har också, under samma tid, gått ett flertal andra spelare i båda riktnigarna mellan LIF och BIF; Alcén, Hulkkonen, Läck, Jocke Eriksson, Bicek, Daniel Hermansson, Alexander Sahlin m fl.



Nu har jag ingen åsikt om MIF's SSK-värvningar men jämförelsen ter sig tämligen lam.



Det som dock står klart och som jag vet, som leksing, är att om man är en klubb som har det gott ställt så får man stå pall för attacker av detta slaget. Det blåser på toppen, så enkelt är det :)

2011-06-03 @ 01:28:32
Postat av: Najla, leksing

Bortsett från Klasen så blir man ju inte så där jätteskräckslagen av MIF´s SSK-värvningar ;-)



Hur som helst ska det bli skitkul att få med MIF i fajten igen och jag hoppas på roliga matcher i vinter.



2011-06-03 @ 01:39:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0