En skilsmässa med bara vinnare

I vilken timme som helst blir Carl Söderberg Linköpingsspelare. Det känns rätt för samtliga inblandade. Malmö frigör kapital, enorma summor på allsvensk nivå. Malmö blir av med en spelare som åtminstone i två år verkligen inte velat spela i Allsvenskan. Söderberg å sin sida får chans att pröva vingarna på en nivå som kommer att öka hans motivationsgrad och chansen att faktiskt göra något vettigt av karriären.

Söderberg har velat Malmö väl i många avseenden. Samtidigt har han också varit bekväm. Nöjd med tillvaron. Jag kan inte påstå att Carl har brunnit för det på det sätt som vi har rätt att förvänta oss. Sedan den där "Babyhawks"-våren 2009 har det känts lite som att Malmöpågen har kunnat leva på det han gjorde då. Det vill säga stannade kvar och spelade trots den ekonomiska situationen och att de flesta andra av rang (Marcus Paulsson, Jonas HöglundHenrik Karlsson etc.) försvann till elitserieklubbar.

Det centerspelet som Söderberg presterade då höll klar elitserieklass. Därefter har det varit si och så med elitserieklass. Bitvis har vi sett högklassiga insatser, men däremellan också oförsvarliga bottennapp.

Nyckeln till en lyckad elitserieåterkomst? Ett enklare och rakare spel framförallt. Inte hålla i pucken så länge att det slutar i .... just det, ingenting. Sarghörnet kan vi också kalla det.

Om Söderberg kommer lyckas? Jag tror faktiskt att han har en god chans att göra succé. Det blir en nytändning precis vid rätt tidpunkt i karriären.

Skilsmässan mellan Malmö och Carl Söderberg ville ingen se varken 2005, 2006, 2007 eller 2008. Men nu är det dags. För den här gången är det enbart vinnare i den.

/Olsson

Kommentarer
Postat av: John W

Bra skrivet om Söderberg och kul att ni har gjort comeback på bloggfronten!



Nu finns Redline i blogglänksarkivet på Dragskott.nu

2011-03-31 @ 23:30:44
URL: http://www.dragskott.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0