Westerholms tid att tuffa till sig

Fokus på forwardssidan. Bejublade, publikfavoriter och i ärlighetens namn två av få ljusglimtar den gångna säsongen. Nu ska Pathrik Westerholm och Ponthus Westerholm upp till bevis i en hårdare konkurrensvärld med högre krav och målsättning. Till skillnad från 2010/2011-säsongen kommer båda få slita hårt för att få den istid och det förtroende som de mår bäst av. En intressant utmaning och kanske får vi ett svar på om Pahtrik och Ponthus är menade att hålla ihop ute på isen inför framtiden.

Pathrik slog som bekant igenom en aning tidigare under förra hösten. Efter påtryckningar så släppte Robert Olsson även fram Ponthus. Succén var omedelbar och Robert tog på en presskonferens på sig ansvaret som ett "coachmisstag". Med skadeproblem och en sparkad lagkapten fanns det under vintern plötsligt gott om istidsmöjligheter och såväl Ponthus som Pathrik fick stort förtroende. Kemin tvillingarna emellan var ett ständigt offensivt hot. Behovet av en defensiv städgumma som tredjelänk var dock påtagligt, en roll som Marcus Olsson och Mikael Wahlberg delade på.

Pathrik är i mina ögon den stora talangen. Han har en tydligare och mer hållbar helhet i sitt spel. Där finns lite mer finess, känsla och tempo. Något som också NHL-draften visar i och med att Vancouver Canucks tingade just Pathrik men samtidigt vill ha Ponthus på köpet utan att behöva ge upp ett draftval. Å andra sidan är Ponthus ganska avig och utmärkande med sin högerfattning. För båda gäller det att få upp tempot i spelet ytterligare, skridskoåkningen måste upp ett par snäpp på sikt.

Det sista derbyt mellan Rögle och Malmö visade att med fysisk styrka så kan Pathrik och Ponthus till viss del raderas ut från matchbilden. Så förbättrad snabbhet och/eller starkare fysik i kroppen bör vara prioriterade områden framöver. Spelskicklighet finns där som sagt i allra högsta grad redan.
Årets Malmö innehåller många offensiva starka pjäser. Många som ska ha plats. Inte minst i powerplay. Min övertygelse är att tvillingarna kommer behöva tuffa till sig, men med den talang som finns har de alla möjligheter till att nå dit.

Ponthus Westerholm

Född: 1992-01-06
Längd: 183 cm
Vikt: 85 kg
Fattning: Höger
Tidigare klubbar: Karlskrona.

Pathrik Westerholm

Född: 1992-01-06
Längd: 181 cm
Vikt: 84 kg
Fattning: Vänster
Tidigare klubbar: Karlskrona.

Prestationsmall: Oj, nu börjar det bli riktigt svårt. Så länge laget går förhållandevis bra kommer Westerholms ges gott om utrymme att utvecklas. Problemet i år jämfört med förra är, som jag nämnt, att de offensiva pjäserna är så många fler att speltiden i powerplay troligen kommer bli mer begränsad. Jag är helt övertygad om Pathrik kommer slå igenom ännu större, om Ponthus hänger med lämnar jag däremot ett litet frågetecken bakom. Sevärda, definitivt. Kan bli två av Allsvenskans största attraktioner med maximal utveckling. Just samspelet mellan de två är ruskigt underhållande. Poängskörd? Pathrik 30-40 pinnar, Ponthus 20-30.

/Olsson

Kommentarer
Postat av: svennis

Ja jag hoppas innerligt att tvillingarna får chansen på riktigt.Även om de misslyckas ibland skall de ha förtroende.

2011-07-12 @ 20:57:51
Postat av: Olsson

Vi får väl se helt enkelt. Det har alltid varit svårt att kombinera utveckla unga spelare och att ge dom chansen i tider när det satsas och vinsterna står över allt annat varje kväll. Men Westerholms har ju enorma talanger. Så visst kommer dom få chansen.

2011-07-12 @ 21:06:07
URL: http://redline.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0