Lagpusslet allt svårare

Leif Strömberg och Ulf Taavola ser ut att få angenäma när det gäller att pussla ihop de rätta formationerna inför den kommande säsongen. Forwardssidan består nu av tretton spelare – och jag känner att det är svårt att peta någon av dessa. Så här sätter jag ihop formationerna i dagsläget:

 

Förstakedjan
Linus Klasen – Alexander Barta – Robin Alvarez

Kommentar: Här ska Klasen stå för tekniken. Barta stå för smartnessen, de effektiva passningarna och det defensiva tänket. Alvarez har fysiken, farten, fläkten och i viss utsträckning även målskyttet. Robin har potential att ösa in poäng under vintern – om han får rätt förtroende. Och med tanke på hur tränarna uttalat sig kring Alvarez så är jag säker på att han även kommer att få just det.

 

Andrakedjan
Ivan Ciernik – Jesper Mattsson – Miroslav Lazo

Kommentar: En trojka med rutinerade spelare. Ciernik ska ju vara en stor målskytt och då borde han kunna fungera bra med en skicklig passningsspelare som Jesper Mattsson. Jag tror också att slovakerna kan trivas bra med varandra och detta har potential att bli en grym kedja offensivt. Jag kan dock känna att det finns vissa frågetecken kring spelet i egen zon.

 

Tredjekedjan

Pathrik Westerholm – Morten Green – Lukas Ericsson

Kommentar: Att ha fjolårets främsta center som nummer tre i hierarkin känns ganska overkligt, men jag sätter initialt Morten så här långt ”ner”. Årets trupp är dock annorlunda jämfört med många tidigare. I år kan alla enheter prestera och producera offensivt. Det känns lite som när Kim Staal fick spela i fjärdeformationen under säsongen 2005/2006. Pathrik och Morten bör kunna ha ett bra samspel och Lukas kommer att bana väg i det fysiska spelet och längs med sargerna.

 

Fjärdekedjan

Robert Carlsson – Roger Ohlsson – Tomas Kollar

Kommentar: Att ha Carlsson och Kollar i en fjärdeenhet i HockeyAllsvenskan känns egentligen galet. Det här blir en formation som främst ska gå in och spela 0-0 och vara oerhört jobbiga att möta. Tre starka killar med bra fart och med stort defensivt ansvarstagande. Kanske en kedja att matcha när motståndarnas bästa finns på isen?

 

Extraspelare

Ponthus Westerholm

Kommentar: I dagsläget placerar jag Ponthus utanför laget. Det känns som att det står mellan honom och Roger Ohlsson och jag tror väldigt mycket på ”Rogge” under den här säsongen. Men Ponthus kommer givetvis att få gott om istid ändå. Det kommer att komma skador och det gäller att ha en bred trupp.

 

Vad tycker ni? Hur skulle ni formera forwardsuppställning om ni fick vara i ”Strumpans” kläder?

 

/Winnberg


Kommentarer
Postat av: R

Känns verkligen bättre än på många år...

2011-07-23 @ 18:25:53
Postat av: svennis

Ja Strumpan/Taavola har ett angenämt problem. Men det gäller att få ihop gruppen men det brukar vara Strumpans specialitet.

2011-07-23 @ 19:32:31
Postat av: Dani

Tycker detta känns sjukt. Önskar man hade lagt mer krut på backbesättningen dock. Forwards känns es mässig. Backarna känns as top 6 mässiga.



Tucker din andraline känns lite seg och gammal

2011-07-23 @ 20:34:25
Postat av: Winnberg

Håller med dig där Dani, den känns inte helt optimal. Samtidigt är jag väldigt nöjd med övriga formationer och slovakerna skulle nog kunna gå bra tillsammans med Jeppe

2011-07-24 @ 10:54:20
URL: http://redline.webblogg.se/
Postat av: Filiph Nilsson

Känns ändå som att man bör hitta plats åt Tvillingarna i samma kedja, vi fick försmak på deras magi under förra säsongen, men jag är säker på att där finns mer att hämta med en rejäl Strumpan-försäsong i armar och ben!

2011-07-24 @ 14:16:36
URL: http://simpleredhawk.blogg.se/
Postat av: Winnberg

Absolut hade det varit optimalt att placerar tvillingarna tillsammans. Samtidigt finner jag i dagsläget att Ponthus är det svagaste kortet i forwardsbesättningen. Och Pathrik har dessutom visat att han är en produktiv spelare även utan brorsan.

2011-07-25 @ 14:12:55
URL: http://redline.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0