Ericsson kan bli säsongens stora överraskning

Fokus på forwardssidan. Det finns en hel del godbitar bland Malmö Redhawks lista över nyförvärv. En som har lite färre meriter men som har god potential att bli nog så intressant är Oskarshamnsförvärvet Lukas Ericsson. 22-åringen har egenskaper som mycket väl kan bli omåttligt populära bland den trogna supporterskaran.

En spelare som sportchef Stefan Nyman och tränaren Leif Strömberg tidigt övertalade att hoppa på Malmö Redhawks satsning var, för många, doldisen Lukas Ericsson. Två starka säsonger i Oskarshamn, där framförallt den senaste var en poängmässig succé, har gjort Ericsson till ett alltmer intressant ämne. 40 pinnar på 51 matcher imponerar förstås och faktum är att den storväxte forwarden hade kommit trea i Redhawks interna poängliga förra säsongen med sitt facit. 17 mål hade för övrigt varit tillräckligt för seger i interna skytteligan.

På pappret och ur en laguppställningsmässig aspekt är det möjligt att Lukas inte är tänkt för en toppkedja. Samtidigt är känslan att det finns tillräcklig kunskap och djup i år för att ha jämna kedjeformationer så det är inte på något sätt uteslutet att den unge yttern kan hitta en plats i en producerande line. Min känsla av Ericsson då jag spanat på en del gamla matcher i Oskarshamn från förra säsongen är att han skulle göra lika stor nytta i en förstakedja som en tredjeline med "checkingsyfte".

Lukas står i grund och botten för hårt jobb, är intensiv, tuff och stark i kroppen. Hans resultat under Malmös försäsongsträning visar just på att han har fysiska egenskaper som kommer komma till stor nytta för Nyman och Strömbergs lagbygge. Något som också imponerat är hans orädda spelstil. HV71-fostrade anfallaren lägger gärna näsan i blöt där det hettar till. Styrkan längs sargen och även boxplay-tänket är andra egenskaper som kommer att synas till hösten.

Lukas Ericsson

Född: 1988-10-18
Längd: 191 cm
Vikt: 91 kg
Fattning: Vänster
Tidigare klubbar: Oskarshamn, Tingsryd, HV71.

Prestationsmall: Mellan 30-45 poäng är troligt. Mycket beror på den roll Ericsson får i laget. Var i hierarkin han tar plats. Även om produktionen är viktig numer för Lukas så är det dock än viktigare vad han tillför rent arbetsmässigt och som lagspelare. Inte minst i ett så pass nytt ihopskapat lag som Redhawks 2011/2012 är.

/Olsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0