Nyman spetsar till forwardssidan

Den som trodde att sportchef Stefan Nyman satt nöjd med forwardssidan fick fel. I kväll landade han ett av de klart tyngsta namnen på förhand. Slovaken Ivan Ciernik har kritat på ett kontrakt för 1+1 år. 33-åringen kommer senast från Köln där han tillbringat fem av de sex senaste säsongerna. En avstickare till Ryssland och Sibir Novosibirsk kom 2008/2009.

Cierniks gångna säsong blev något av ett mellanår med 35 pinnar på 52 matcher. Säsongen dessförinnan var succén desto större med hela 57 poäng, varav 27 mål, på 55 matcher. Överlag en väldigt välmeriterad och dokumenterad poäng- och målgörare.

Sydsvenskans Kent Jönsson skrev först om att denna slovak var på Malmö Redhawks radar. Förre Redhawksbacken Petri Liimatainen var med och coachade Ciernik det gångna året och säger bland annat följande om forwarden:

"En Ciernik på rätt humör hade varit Malmös bästa forward, utan snack. I rätt omgivning skulle han kunna skjuta Malmö till elitserien. Han skulle kunna vinna poängligan i allsvenskan så det visslar om det".

"...det finns ingen i Malmö just nu som är starkare, målfarligare och svårare än stoppa än Ciernik. Han är ett granitblock, det finns ingen back som kan flytta på honom. Dessutom är han en bra skridskoåkare och har bra teknik".

/Olsson


Kommentarer
Postat av: Lange

Läste för ett tag sedan att du tyckte att Bofors var de roligaste bortamatcherna i serien, Winnberg? Varför tycker du det? Vore kul att höra.



Bra värvning i Ciernik!

2011-07-22 @ 20:04:47
Postat av: Winnberg

Lovar att skriva om detta under helgen

2011-07-23 @ 00:22:25
URL: http://redline.webblogg.se/
Postat av: Lange

Trevligt!=)

2011-07-23 @ 19:47:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0