Alvarez kan ta steget mot Elitserien

Fokus på forwardssidan. En forward som länge spåtts en fin framtid är Robin Nilsson-Alvarez. Förra säsongens produktiva utveckling visar att 23-åringen närmar sig ett av de större målen: elitseriespel. Den tunna truppen gav Alvarez ett utmärkt läge att ta mer plats i laget och med sina 37 poäng i ryggen och en ordentlig, hel försäsong finns nu goda möjligheter till att ta det sista klivet. Antingen som en bidragande orsak till att Malmö skulle kunna nå högsta serien eller ett elitseriekontrakt nästa vår med en annan klubb.

Sedan säsongen 2007/2008 har Robin haft en ordinarie plats i Redhawks. Till en början handlade det om en rätt så begränsad roll i en fjärdekedja främst. Framförallt tog han för sig rejält i Kvalserien våren 2008 när förtroendet gavs från Torgny Bendelin och Bobo Simensen.
Undan för undan växte sedan förtroendet under den turbulenta 2008/2009-säsongen. I samband med de ekonomiska problemen blev Robins roll allt större och under "Babyhawks"-våren kom det stora genombrottet tillsammans med Don MacLean och Marcus Olsson. Den frejdige forwarden satte ett antal strutar och framförallt rev han upp motståndarförsvararen och införskaffade powerplay-möjligheter match på match.

2009/2010 blev sedan ett skadefyllt år och totalt dröjde det åtta månader innan Robin fick gå på is igen hösten 2010 inför den gångna säsongen. Trots en rehabfylld sommarträning hittade Alvarez tillbaka till sitt spel och hade alltså karriärsbästa noteringen i poängkolumnen. I år blir det faktiskt riktigt intressant vilken plats i rangordningen Alvarez tar. Han har allt som behövs egentligen. Farten, närkampsspelet och poängkänslan.

Tränare Leif Strömberg verkar tämligen förtjust i Alvarez spelstil och fortsätter den fina utvecklingen borde en plats ganska högt upp i hierarkin vara på tal. Med bättre kvalitet runtomkring sig i år lär han dessutom kunna trycka fram en av de bästa egenskaperna han besitter, det vill säga jobba fram utvisningar och skapa oreda i motståndarnas egen zon.

Robin Alvarez

Född: 1987-08-16
Längd: 188 cm
Vikt: 89 kg
Fattning: Vänster
Tidigare klubbar: Pantern.

Prestationsmall: Det mesta tyder på att Alvarez kan ta ytterligare steg den kommande säsongen. Ännu bättre tränad och med förhoppningsvis större tydlighet vad gäller roll i laget borde miljön vara utmärkt för större framgång. Ska vi sätta 40+ i poäng som rimligt mål? Jag tycker definitivt så.

/Olsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0