Lassen förstärker - Hascak lämnar

Då blev det till slut Stefan Lassen i Malmö Redhawks ändå. En följetång under sommaren som sen ebbat ut men som nu blev verklighet till slut. Danske backen har skrivit på för två år och kommer till Malmö per omgående. Redhawks har som bekant genomfört försäsongen hittills med sju backar under kontrakt samt junioren Simon Karlsson som extraspelare. Nu är backsidan aningen mer komplett i och med att åtta stycken finns på avtal. 

25-årige Lassen har inlett årets säsong med European Trophy-spel för Djurgården. Det blev alltså bara precis lite mer än en säsong i huvudstaden för dansken. Tidigare har Stefan representerat Leksand under Leif Strömbergs ledning samt lirat för Herning. 

Malmö får framförallt en back med storlek, något som efterfrågats av många. Trots sina 190 cm och 90 kilo får Redhawks ändå ännu en tämligen rörlig och skridskostark back. Sportchef Stefan Nyman är konsekvent i sitt lagbyggande. 

# # # 

Samtidigt står det klart att Marek Hascak får lämna. Väldigt väntat beslut. Hascak har inte övertygat i den utsträckning som krävs för att ta plats. Det finns helt enkelt inte något hos Marek som sticker ut i den mängd som krävs för att ta en plats i dagens trupp. För Redhawks del har det åtminstone varit nyttigt att ha gott om spelare på träning samt i matchsituationer. Strömberg har inte behövt slita på spelarmaterialet i onödan. För Hascaks del önskar vi lycka till vart han nu än hamnar den kommande säsongen.

/Olsson

Kommentarer
Postat av: Hagbard

Men visst är det så att man finner denna röda tråd i lagbygget betryggande jämfört med X antal säsonger tillbaka? Eller vad tycker ni?

2011-08-31 @ 22:47:52
Postat av: svennis

Äntligen så har vi fått konkurrens på backsidan. Det har vi inte haft på flera år.Detta kommer att gynna MIF positivt.Ingen skall känna sig säker på sin plats.

2011-09-01 @ 16:22:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0