Fredrik Kessiakoff fortsätter att åka starkt

Längesedan vi hade ett cykelinslag på bloggen. Nu när Vuelta de Espana är i full gång känner jag att det är hög tid. Inte minst med tanke på att vi har svensk framgång att rapportera om, då Fredrik Kessiakoff efter den första veckan återfinns på en fin fjärdeplats.

 

Kessiakoff, som fick nobben och ställdes utanför Astanalagets uppställning till Tour de France, har visat upp en strålande cykelåkning hittills och ligger bara 18 sekunder efter totalledande holländaren Bauke Mollema. Mellan sig och ledartröjan finner vi två av de stora favoriterna i fjolårsvinnaren, Vincenzo Nibali, samt Joaquin Rodriguez.

 

Inför treveckorsloppet utsåg Astana kazaken Andrei Kashechkin till kapten, men att det nu är Kessiakoff som laget kör för är solklart – inte minst då den tidigare dopingavstängde Kashechkin är över timmen efter i sammandraget.

 

Trots att Fredrik har åkt väldigt bra under den första veckan, så kommer det självklart att bli svårt att knipa en topplacering och att vara med och slåss om totalsegern. Många kvalificerade cyklister finns strax bakom honom i sammandraget, inte minst Bradley Wiggins, Jurgen van den Broeck och Juan José Cobo.

 

I morgon väntar ett tempolopp i och kring Salamanca. Låt oss hålla alla tummar och tår för att Fredrik Kessiakoffs fina form också kan avspegla sig på kampen mot klockan.

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0