Spelare för spelare: Robin Alvarez

Säsongen är inte över, men väl grundserien och då är det hög tid att betygsätta samt bedöma spelare för spelare. Jag tänkte gå i bokstavsordning och först ut blir således Robin Alvarez.

#10 Robin Alvarez
24 år, utgående kontrakt

Fem säsonger i Malmös A-lag
I år: 18 poäng (8+10), -5

På försäsongen såg det spännade ut. Ihop med Alexander Barta och Ivan Ciernik kunde det vara en riktigt fin andrakedja på gång. Väl i serien tog det tvärstopp och Robin Alvarez hade en fruktansvärt svag början på hösten. Tacklingen i Mora i premiären verkade beröra Alvarez väldigt hårt och därefter gick han inte att känna igen. Som ny assisterande lagkapten inför säsongen blev han till slut bänkad från start mot Örebro borta när Dragan Umicevic gick in i laguppställningen för första gången. Sen har ändå 24-åringen arbetat sig tillbaka och till slut började utdelningen komma. Den direkt svaga inledningen har dock satt sina spår i självförtroende samt poängskörd. Överlag har Alvarez bränt många bra lägen genom säsongens gång och offensivt talar vi underkänt betyg. Defensivt blir Robin bättre och bättre, samarbetet med Barta har funkat utmärkt i boxplay. Det känns som att #10 borde testa Elitserien nästa säsong, trots allt. Kan spelare som Kalle Olsson (LHC) och Mikael Eriksson (Växjö) besöka arenorna i högsta serien kväll ut och kväll in kan definitivt Robin också vara där. Sen är dock frågan vilken roll han kan tänka sig. För Malmös del vore det självklart att förlänga, men bara om Alvarez själv verkligen vill lira vidare i Malmö Arena.

/Olsson

Kommentarer
Postat av: mif olle

han måste gå. han har fått 1 miljon chanser men tar dom aldrig. ingen fysisk spelare, gör inga poäng. vad bidrar han med? hem med jadeland/valdix/löfstedt istället.

2012-03-04 @ 20:11:52
Postat av: Olsson

Tycker definitivt att Alvarez borde ingå i ett framtida Malmö. Han har producerat tidigare, men spelar ju å andra sidan mindre powerplay i år så det finns också naturliga förklaringar till minskad produktion.

Jadeland skulle sitta väldigt fint, men jag tror han är för bra för Allsvenskan. Valdix är väl också väldigt mycket upp och ner, men kanske, kanske hade passat in. Inte minst med tanke på hans skridskoåkning...

2012-03-04 @ 21:08:50
URL: http://redline.webblogg.se/
Postat av: B-sson

mif olle: Ingen fysisk spelare? Eh det är väl just det han är. Gör sällan en dålig match och kommer göra poäng igen om han spelar kvar.

2012-03-06 @ 13:12:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0