Säsongen lever igen - riktigt fin laginsats

Tänka sig att det kunde bli så pass jämnt i förkvalserien igen. Precis "rätt" lag plockade tre pinnar i kväll. Malmö besegrade Rögle i Ängelholm med 1-3, Oskarshamn fixade 2-3 i Västerås. Tycker Redhawks gjorde en gedigen laginsats mot RBK och Ulf Taavolas boys behöver inte på något sätt skämmas för att man tog med sig alla tre poäng från bataljen. Rögle hade framförallt en stark mittperiod men första ronden gick till Malmö på poäng och i tredje kunde Redhawks spela utifrån en ledning nästan omgående.

Jag vill åter understryka att det var en riktigt fin laginsats av Malmö. Alla stämplade in med engagemang och noggrannhet. Vissa spelare måste ju emellertid lyftas fram lite mer. Pontus Sjögren var briljant, Linus Klasen var ett giftigt offensivt hot (och jobbade dessutom hem bättre i kväll) samtidigt som Daniel Josefsson betydde enormt mycket på backsidan. Just att Josefsson samt Lukas Ericsson var tillbaka kan ha varit det som avgjorde till Redhawks fördel. Laget fick både bättre spets (i Daniel) samt bättre bredd (genom Lukas).

Det intressanta med förkvalet är att det inte riktigt finns tid att njuta av matchers utgång, utan nu är det dags att fokusera på nästa match direkt. Oskarshamn borta i morgon kväll. En batalj där Malmö måste ta poäng i för att hänga med i striden om förstaplatsen. IKO är ett starkt lag men har också en del spelare att se upp med. Känns som att Malmö kommer behöva göra en prestation på nästan samma nivå som mot RBK.

Redhawks har som bekant ett riktigt starkt facit mot Oskarshamn, men i senaste matchen på bortais hade Malmö rätt mycket flyt som åkte därifrån med två poäng. Tur och otur brukar ju jämna ut sig, fast å andra sidan är traditionens makt också stor.

/Olsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0