Nu väntar kamp in i det sista

Malmö Redhawks har rest sig på ett strålande sätt och genom vinsten i kväll mot Oskarshamn blir det nu tal om en rafflande avslutning mellan samtliga fyra lag i serien. IKO betvingades med 2-4 efter att Redhawks kopplat grepp redan i den första perioden. Två snabba mål gav en fin ledning att gå på och när det dessutom blev 0-3 omgående i mittronden såg det riktigt bra ut för Redhawks. Ulf Taavolas mannar gjorde en stabil insats och ännu en gång producerade Linus Klasen med sin förstakedja på ett imponerande sätt. Kul också att Dragan Umicevic klev fram och svarade för både produktion och en bra insats.

Efter att ha förlorat mot Västerås i premiäromgången uppskattade jag Malmös chanser till minimala att ta sig vidare. Faktum är dock att laget har gjort precis allting rätt två matcher i rad och plockat igen det försprång som hade skapats till VIK. Det krävs moral och hårt arbete för att komma tillbaka så här och jag är väldigt glad att Klasen & Co. har visat det under lite mer än ett dygn i ett så pass tufft läge.

Det är läge för oss supportrar att ställa upp till helgen. Oskarshamn på fredag känns kanske inte sådär hett men matchen betyder enormt mycket för utgången av förkvalserien. Kan Redhawks ta en tredje raka seger där så har man troligen allt i sina egna händer. Jag skulle nämligen bli förvånad om inte VIK studsar tillbaka efter två raka nederlag. Sen har vi även Skånederby på söndag. Bättre än så kan det inte bli. Boka biljetter nu!

I övrigt kan noteras att Linus Klasen är uppe i sex poäng på tre kvalmatcher. Snacka om att lagkaptenen har gjort allt för att bevisa sin styrka som kapten efter den mindre snygga insatsen mot Mora. Avgörande mål i slutminuten mot Almtuna, två mål mot VIK, två passningspoäng mot RBK och i kväll då 1+1. Överlag måste jag lyfta fram det faktum att ex-SSK:arna verkligen levererat i kvalet så här långt. Pontus Sjögren i mål då och sen har vi Klasen etta i interna poängligan, Robert Carlsson tvåa, Dragan Umicevic trea samt Tomas Kollar fyra. 

/Olsson 

Kommentarer
Postat av: Svennis

Vi har ödet i egna händer redan idag. Vinner vi våra matcher spelar det ingen roll hur det går i de andra matcherna.

2012-03-08 @ 11:14:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0