Nära men inte nära nog

Malmö Redhawks var faktiskt hyfsat nära att plocka poäng av Västerås för första gången denna säsong. 3-4 med mer än tio minuter kvar av ordinarie tid och bra tryck i laget. Det räckte dock inte hela vägen, så fort Malmö tog ut Pontus Sjögren small det i eget mål. Att Malmö var så pass nära VIK var en stor sensation sett till hur det såg ut i två perioder. Första akten var rätt dålig från båda lag, hade Linus Klasen jobbat färdigt i defensiven så hade det varit 0-0 på tavlan.

I mittperioden var det dock klasskillnad. Västerås gjorde det jättebra, stressade och åkte konstant på allt och alla. Malmö stressades till misstag och det är faktiskt märkligt att Redhawks aldrig lär sig av de här situationerna. Det krävs ett lagspel och ett mer distinkt passningsspel för att överleva. Forwards måste också vara mycket mer noggranna i det man gör och hjälpa backarna på ett bättre sätt genom att avlasta.

Det är brutalt jobbigt att se att Malmö faktiskt kan sätta press och störa alla lag när man verkligen får igång maskineriet. Problemet är ju att dalarna är alldeles för djupa. Kapten Klasen är den som personifierar detta allra mest. Ena stunden hjälte, andra stunden sorgligt slö i lagarbetet. Sen kan man faktiskt undra varför inte coachningen blev mer intensiv redan i den andra ronden. I det läget hade Ulf Taavolas boys behövts väckas innan det tredje målet trillade in bakom Sjögren.

Utsikterna ser nu rätt skrala ut för Redhawks. Kan Oskarshamn vinna mot Rögle och därigenom börja tajta till tabellen så finns en minimal chans. Det kommer emellertid krävas tre poäng mot RBK borta på tisdag och frågan är om Malmö av i dag kan svara för det sextio minuter långa samt hårda jobb som krävs.

/Olsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0