En sista ödesmatch?

Malmö Redhawks har i ett par månader spelat ödesmatcher hit och ödesmatcher dit. I kväll kan det vara säsongens sista när Malmö möter Rögle i Ängelholm. Vinner Redhawks har man fortfarande en viss chans att nå en kvalserieplats, vid förlust är det över och resterande matcher är träningsbataljer. Nästan alla spelare och ledare började tala om att Malmö i en förkvalserie kunde börja spela mer avslappnat och på så sätt också få upp tempot i spelet igen. Så blev det ju dock inte i premiäromgången mot Västerås. Tvärtom, det såg riktigt risigt ut men en hyfsad tredje rond gjorde att det ändå fanns poängkänning på slutet.

De enkla misstagen, det svaga hemjobbet och de sega uppspelen måste se sitt slut om det ska bli tre poäng för Linus Klasen & Co. i kväll. Redhawks skulle verkligen behöva ha tillbaka Daniel Josefsson i backlinjen, då skulle chanserna till poäng öka en hel del. Josefsson är som bekant grundpelaren i 5-5-spelet och den som lägger störst ära i att vara först nere och hämta puck när motståndarna dumpar den. Även Lukas Ericsson har saknats enormt på slutet. Ericssons driv, styrka och vilja skulle också vara en fin injektion. Redhawks behöver nämligen köra på fyra kedjor betydligt längre i matcherna än vad som gjorts på slutet.

Det jag tycker Malmö ska ha med sig i skallen är att matchen i kväll faktiskt även betyder oerhört mycket för RBK. Faktum är att Ängelholmslaget inte har råd att förlora heller, gör man det tror jag nämligen Västerås fixar kvalserieplatsen utan problem. Så panik behöver Ulf Taavolas boys inte känna, däremot måste nu desperationen upp. Det blir nyckeln till om Malmö ska blanda sig in i kampen en sista gång.

/Olsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0