Ännu en stor seger - i morgon avgörs allt

Det är rätt fantastiskt att Malmö Redhawks ännu en gång lyckades knipa segern i en så här pass viktig match. Derbyt var händelserikt, bjöd på många mål och känslorna svallade bitvis över. Matchen i sin helhet var rätt jämn, Rögle förde faktiskt den bitvis men Redhawks var snäppet vassare dels framför mål, dels på att skapa riktigt högkvalitativa målchanser. Sen krävdes det naturligtvis en del tur också, inte minst då Rögles kvittering till 4-4 dömdes bort rätt så tvivelaktigt.

Oavsett måste kämpainsatsen berömmas i Malmö. Även skickligheten och styrkan i framförallt kedjan med Tomas Kollar, Robert Carlsson och Linus Klasen gjorde imponerade stort på mig. Det var de som skapade, oroade och dominerade i Rögles zon. Stort plus till snabba, intensivrika forwards som Alexander Barta, Robin Alvarez och Magnus Häggström också. Vi ska inte underskatta vikten av att ha Lukas Ericsson tillbaka i laget heller. Hans tyngd och kraft betydde återigen mycket.

Den stora frågan inför måndagskvällens avgörande match är hur mycket Malmö Redhawks orkar ladda om. Resa upp till Västerås dagen efter ett derby med allt vad det innebär och sen spela match mot bogeylaget nummer ett den här säsongen i VIK. Det blir tufft men jag tror ändå att det är en fördel att Västerås säsong är över i och med kvällens resultat. Jag är inte säker på att man bryr sig tillräckligt för att ladda om till en match utan betydelse. Det måste finnas en klar besvikelse i det här läget. Förra säsongen, när förkvalserien var över inför sista omgången, kom det 787 åskådare till VIKs avslutande batalj. Således spelar man knappt heller för hedern inför sin hemmapublik.

Riktigt fräckt att säsongen lever fram till en eventuellt sista match för säsongen. Det ska årets lag ha all heder för. Man har rest sig på ett riktigt fint sätt och bjudit på ett par riktigt härliga matcher på slutet. Att slå Rögle två gånger på en vecka är ett enormt plus i alla Malmöbors hjärtan. Var så säker.
Linus Klasen har för övrigt producerat åtta poäng på fem matcher. Han skulle lätt kunna ha gjort två-tre mål till. Snacka om att prestera när det gäller som mest. Lägg därtill Kollar som är riktigt het och även Dragan Umicevic som visat lite av hans kvaliteter i elfte timmen.

Väl mött i morgon kväll!

/Olsson

Kommentarer
Postat av: david

Har Winnberg kastat in handuken?

2012-03-11 @ 23:56:00
Postat av: Winnberg

Mer eller mindre

2012-03-12 @ 01:21:31
URL: http://redline.webblogg.se/
Postat av: Gösse

Om du tyckte att det bortdömda målet var tvivel aktigt så undrar jag hur det står till med hocksy kunskaperna. Finns reglen att man får inte vara inne i målgården före pucken som röglespelaren var ska det inte vara mål. Tycker det var solklart enligt regelboken. Men det var först när jag såg reprisen. Skulle vara kul och höra dig förtydliga vad du menar med tvivelaktigt??

2012-03-12 @ 09:27:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0