Slutligen en trea i medioker tillställning

Det blev till slut en första trepoängare under 2012. Det krävdes match mot ännu ett bottenlag i Malmö Arena för att bryta den negativa trenden. Almtuna har Redhawks haft lätt för under hösten och det blev alltså ännu en gång tal om tre poäng. En rätt så bra första period följdes upp av en lite mer avvaktande mittrond. I tredje akten var det faktiskt Almtuna som fick föra matchen och Malmö sköt bara fyra skott på mål. Linus Klasen blev stor segerorganisatör genom två mål och en allmänt rätt så bra match. Annars ska Pontus Sjögren ha beröm i målet för en stabil insats och ett par vassa räddningar, inte minst mot slutet. Märkligt att första Almtunamålet blev godkänt för övrigt, men det är tydligen okej att köra på målvakten först enligt rutinerade Ulf Rådbjer.

I övrigt får jag slå fast att matchen höll riktigt låg klass. Malmö och Almtuna är två dåliga lag i Allsvenskan 2011/2012. Almtuna lever precis ovanför det negativa strecket mycket tack vare individuell skicklighet. I övrigt är man ett lag som saknar alla de ingredienser som gjorde att man presterade så bra under ett par års tid. Framförallt farten och intensiteten är helt borta.

Redhawks då? Jag kan inte se att Malmö ska komma någonvart längre, de framsteg laget har tagit spelmässigt under en tid har inte följts upp av korrekta följdåtgärder. Exempelvis hade en stark ledare petat undan bedrövlige Ivan Ciernik, som aldrig tillför något. Dessutom är kemin mellan Ciernik, Morten Green och Pathrik Westerholm bitvis genant dålig så här långt in på säsongen. Jag var till viss del imponerad av Ulf Taavola inledningsvis, men hans förmåga att coacha laget och agera med pondus saknas.

Angående publiksiffran så har jag full förståelse för att arenan är så pass tom. Det här laget har verkligen på alla sätt och vis skrämt bort fansen. Sorgligt, men utan varken passion eller hyfsade resultat håller det inte i längden.

/Olsson

Kommentarer
Postat av: Tysken

Almtunaspelaren blev trippad innan han föll in i målvakten, det syntes tydligt på reprisen.. Jag var själv i uppror på läktaren men tystnade väldigt snabbt när jag såg reprisen! Jag tycker dessutom att Sjögren var direkt dålig i målet, andra målet släpper han en katastrofal retur rakt ut, han hamnade ur position flera gånger och såg allmänt jäkligt osäker ut..

2012-01-17 @ 10:45:56
Postat av: Olsson

Kan så vara, Tysken. Det har jag missat i sådana fall, men det är konstigt att det inte är en avvaktande tripping-utvisning i sådana fall...

Första målet chanslös. Andra målet, tja, ett mål ska man allt ha råd att släppa in. I övrigt är han klart mer lugn och stabil än Toivonen, precis som vanligt.

Tror du är väldigt ensam om att tycka att Sjögrens insats var direkt dålig.

Dragskott.nu skriver "Välmeriterade Hannu Toivonen var på väg att knipa förstaspaden efter några riktigt bra matcher, men gjorde bort sig rejält hemma mot Borås, varpå Pontus Sjögren fick chansen. Den förstnämnde var rätt så bra i kväll och det finns för närvarande ingen anledning att inte satsa på Sjögren på onsdag när Malmö gästar Mora."

Sydsvenskan gav betyget 3 till Sjögren (Toivonen fick en 1:a mot Borås) och skrev följande med Klasen-kommentar:

"Almtuna kämpade sig tillbaka och kvitterade 17 minuter in på den andra perioden genom Daniel Hermansson. Pontus Sjögren – tillbaka som målvakt och alldeles utmärkt – var försatt ur spel men domaren Ulf Rådbjer valde att godkänna målet.

– Pontus gjorde en riktigt bra match, tyckte Linus Klasen."

MrMadhawk skrev "Pontus Sjögren i mål idag.

Det tyckte jag visade sig vara en viktig del till att man kunde knipa tre poäng. Inget fantomspel, men han gjorde ett par viktiga räddningar.

Almtuna pressade faktiskt Malmö en del långa perioder under matchens gång. Då behöver man en stabil målvakt."

Ungefär samma bild som din?...

2012-01-17 @ 11:49:06

Att skylla förlusten mot Borås på Toivonen är bara pinsamt, det enda målet han får ta på sig är det fjärde(?) när den glider in under honom, resten av målen görs av omarkerade spelare 1-2 meter från mål!! Ursäkta mitt språk och ta absolut inte åt dig men jag skiter fullständigt i vad tidningarna skriver, Sjögren var långt ifrån "alldeles utmärkt", han sprallade, simmade på isen och gled ur position flera gånger, ett vassare motstånd och det hade ringt minst två-tre gånger till.. Toivonen är en betydligt bättre målvakt än Sjögren i min bok, och i NHL-scouternas också tydligen..

2012-01-17 @ 12:04:27

Klart att det inte är bara Toivonens fel att vi förlorade mot Borås. Robin Weihager och J.D. Forrest var urusla i den matchen och borde inte fått spela vidare redan till den andra perioden. Lägg därtill att egentligen ytterst få backar gjorde ett bra defensivt jobb i den matchen, inställningen var bedrövlig. Dock har Toivonen en tendens till att rasa ihop och när det väl börjar gå emot står han sällan upp. Hannu var dock direkt dålig mot BHC, hade ibland även svårt att hålla vanliga skott. Det sänder helt enkelt oroliga vågor vidare.

Sjögren är knappast en fantastisk superduper målvakt men är stabil och har under en lång tid gett laget chans att vinna matcher (återkommer till det i ett inlägg i kväll).

Hockey är emellertid en färskvara och Toivonen av i dag är knappast en betydligt bättre keeper än Sjögren. Det har han aldrig visat under säsongens gång och det kan inte ens en NHL-scout snacka bort, i dag...