Resultat måste komma före prestation igen

Ulf Taavolas tid som huvudtränare har inte varit särskilt resultatgivande. 6 av 21 poäng har Malmölaget spelat in under norrlänningens ledning. Taavola har talat mycket om att han lägger vikt vid prestation. Visst, ett lag som har haft problem med att få flyt i spelet och som har självförtroendeproblem behöver givetvis hitta ljusglimtar. Spelet har blivit något bättre, inlevelsen har också höjts och viljan att förändra läget har smugit fram de sista matcherna.

Nu håller det dock inte att enbart tala om prestation längre. Resultaten måste komma och framförallt sättas i första led. På Malmös tio senaste matcher har Malmö vunnit två(!) gånger, varav bara en under ordinarie tid. Ett smått genant facit för Redhawks på många sätt och vis. Vi får nog tacka Leif Strömberg för den fina inledning han hade med laget i höstas med tre förluster på tretton matcher, vilket ju räddar laget och klubben från en smärre katastrof. Taavola snittar en bra bit under en poäng per match med laget just nu.

Vad ska Malmö då göra inför resten av vårsäsongen? Förändra ledarsammansättningen på nytt? Värva nya spelare och skicka iväg ett par spelare som inte motsvarat förväntningarna? Jag är inne på att Redhawks skulle försöka hitta en tränare man kan bygga vidare på, på sikt. Jag tror faktiskt att Taavola behöver ännu mer hjälp i båset. Patrik Sylvegård är en skön pådrivare som säger vad han tycker. Det är en viktig ingrediens. Dock tror jag att det behövs en som har ett mer modernt tänk, som genuint vill vara vinnare och som kan använda sig av rätt spelare i Allsvenskan. Mitt förslag är Johan Tornberg. Det vore ett perfekt läge för honom att kliva in igen. Säsongen är redan betraktad som ett fiasko. Skulle den inte gå att rädda faller ändå ingen skugga på Tornberg. Han skulle i sådana fall kunna leda laget vidare utan problem till hösten och redan ha känt av laget och klubben anno 2012.

Jag tror emellertid att det är mer troligt att sportchef Stefan Nyman går in och förändrar på spelarsidan. Visst, jag hade inte haft något emot att plocka bort slovakerna, Ivan Ciernik och Miroslav Lazo, som känns som ren utfyllnad i truppen. Det hade troligen gjort laget gott att plocka bort bromsklossar. En snabb ytterforward som också kan hantera pucken hade suttit fint. Självklart hade det varit ultimat att få bryta det katastrofala backparet Stefan Lassen-Jean-Luc Grand-Pierre, men jag undrar bara vad Malmö kan hitta i dagens läge. Vi får väl se helt enkelt.

Återigen till januari månad. Resultat alltså. Vi tar en titt på Malmös matcher under resterande del av månaden.
- Borås (hemma)
- Mora (borta)
- Almtuna (hemma)
- Bofors (hemma)
- Västerås (borta)
- Rögle (hemma)

För att hänga med i "förkvalserie"-racet så bör Malmö plocka fyra trepoängare. Förslagsvis på de matcher som ska spelas på hemmais, inte minst med tanke på att det är tuffa bortamatcher att vänta. Att sno någon poäng i Mora hade dock suttit väldigt fint. Är det realistiskt att laget kan vända på sin djupa negativa kurva? Där borde finnas förutsättningar för det, men det är svårt att finna tro på det. Senast Redhawks hade en vinstrad var faktiskt i mitten av november...

/Olsson


Kommentarer
Postat av: mff

Det är Taavola som ska bort, in med en ny huvudtränare, gärna Wikegård eller Karlström.

Sedan måste Nyman bort, han är ansvarig för alla misslyckade värvningar, och de är många...

Johan Tornberg som assisterande tror jag blir bra.

2012-01-10 @ 00:04:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0