Oerhört viktig match när Borås kommer på besök

Malmö Redhawks är nu åtta i tabellen. Utanför playoff. På den nedre halvan. Att säsongen är ett stort misslyckande råder det ingen tvekan kring. Jag vill dock fortsatt vara optimistisk. Spelet har blivit klart mycket bättre sedan Ulf Taavola tog över huvudansvaret. Nu gäller det dock att poängen börjar trilla in. Sex poäng på sju matcher är givetvis ett facit för dåligt för ett lag med Malmö Redhawks ambitioner.

 

Södertäljes trepoängare hemma mot Rögle skickade alltså ner Malmö under strecket, ner på den position där man landat två gånger på de senaste tre säsongerna. Nu finns dock en god chans att återta sjundeplatsen i morgon, då tabelljumbon Borås i morgon gästar Malmö Arena. Något annat än tre poäng där finns inte på världskartan. Malmö skall vara bättre än BHC åtta dagar i veckan – åtminstone på hemmais.

 

Finns det då någon räddning för den här säsongen? De två kommande matcherna tror jag kommer att staka ut vilken väg laget kommer att gå. På måndag väntar Almtuna, även det på hemmais. Sex poäng på de två kommande matcherna och jag är ganska övertygad om att en plats bland de sju främsta kommer att klaras av. Vid seger i morgon har Malmö fyra poäng upp till Rögle på femteplatsen. Det känns som ett rimligt mål, något som i så fall skulle vara en tangering av resultatet från säsongen 2009/2010 då Göran Karlströms lag var en seger borta mot Almtuna från att få spela Kvalserien. Det resultatet är också klubbens främsta sedan intåget i Malmö Arena.

 

Men morgondagens match behöver bli en grund att stå på inför framtiden.

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0