Ny viktig hemmaseger - men räcker det?

Malmö tog ännu en viktig seger i Malmö Arena på måndagskvällen. 3-2 efter straffar mot Rögle var rättvist och borde nog varit en seger efter full tid. Det var hyfsat jämnt ute på isen i stort, men det kändes som att Malmö hade ett par lägen fler än RBK att avgöra matchen på. Dessutom kom Rögles 2-2-kvittering på ett powerplay som inte borde ha varit det med tanke på den höga klubba som domaren förbisåg. Fast det som ändå i grund och botten låg bakom att det inte blev tre poäng var ineffektiviteten i Malmölaget. Linus Klasen kunde och borde nog ha gjort ett mål till, Robin Alvarez och Dragan Umicevic fick inte till det i en kontring och så vidare.

Jag kände inte igen Rögle fullt ut i den här matchen. Det var inte alls lika självsäkert och kaxigt som det brukar vara när RBK tar sig an Malmö. Klart att matcherna betyder extra mycket nu och fokus blir troligen något förändrat. Redhawks å andra sidan spelade med en press som jag inte sett på hela säsongen. Härligt gnuggande från i princip alla kedjor. Lukas Ericsson gjorde en grym arbetsinsats, Jesper Mattsson kämpade hårt likaså. Kedjan med Tomas Kollar, Robert Carlsson och Linus Klasen var bäst på isen. Stor eloge där. Tjusigt Klasenmål också för den delen.

I tabellen är det nu tre poäng upp till sjundeplatsen, som just Rögle innehar. Det är tajt, jämnt och det blir antagligen en strid in i det sista. Frågan är bara om Malmö hänger med eller inte. Det kommer krävas poäng på bortais framöver och dessutom helst flera vinster på raken. Så läget är alltjämt tufft. Kan laget dock fortsätta visa attityd, arbeta hårt och få lite bättre utdelning finns chans att förlänga säsongen. Det är ju dock det här med jämnheten som är problemet.

Annars är dagen stora händelse att Malmö Redhawks Holding AB står utan styrelse efter att Mikael Nilsson och Håkan Paulsson avgått. Jag tänkte inte gå in alltför djupt där i kväll, men självklart är känslan att Malmö Redhawks mår väldigt, väldigt dåligt. Jag vet inte vad Hugo Stenbeck har tänkt sig, men det känns inte alls bra att Malmöförankrat folk väljer att gå. Mikael Nilssons kommentarer i Sportspegeln var just ett spel för galleriet där och då, den slutsatsen måste dras. Jag ber om att få återkomma närmare i morgon i detta ämne.

/Olsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0