Malmö Redhawks agerar

Malmö Redhawks och Stefan Nyman sitter inte stilla i båten. För ungefär en timme sedan blev den 22-årige backen Marcus Högström klar för spel i klubben. Vi pratar här om en offensivt skicklig back, som ändå har stora uppsidor även i det defensiva spelet. En back som utan tvekan höjer konkurrensnivån i lagets bakre del – något som måste ses som klart nödvändigt.

 

Precis som under en herrans massa raka säsonger har backspelet stundtals varit under all kritik i Redhawks. Inför säsongen trodde åtminstone jag att det skulle bli en klar bättring på denna front, delvis då jag trodde att Malmö skulle vara ett klart spelförande lag i en majoritet av sina matcher och att de puckskickliga backarna på så vis skulle komma till sin rätt. Nu har vi istället fått se ganska mycket spel i den egna zonen och ett försvarsspel som sett ganska vimsigt ut. Ett par killar har inte levt upp till förväntningarna och nu kommer också en förändring.

 

Jag gillade Marcus Högström skarpt under fjolåret, en säsong han spenderade som utlånad till Sundsvall (precis som majoriteten av deras spelare…). Man kan sannerligen konstatera att Marcus har tagit en spännande väg på sin hockeyresa. Efter juniorspel i såväl Skellefteå AIK som MODO tog han sitt pick och pack för att testa lyckan i den något oglamourösa ryska andraligan – där han dessutom fick göra två matcher i tredjeligan. Inför fjolårssäsongen flyttade han hem till Sverige och Skellefteå igen, men förmådde inte att ta en plats i deras starka backbesättning och istället var det Sundsvall som fick ta del av hans tjänster. I somras fick han en ny Elitseriechans, denna gång med Timrå, men lyckades inte fullt ut där. Efter en kortare utlåning till Sundsvall är Malmö Redhawks alltså ny klubbadress.

 

Det skall bli väldigt spännande att se vad Högström kan tillföra.

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0