Malmö måste hitta sina värdegrunder

Hitta färgstarka, utåtriktade ledare med passion för Malmö Redhawks. Det vore självklart att sätta det som nummer ett på styrelsens agenda inför framtiden. Vi kan aldrig igen tillåta folk utifrån ta över och skicka iväg klubbens identitet. Stefan Nyman har med all tydlighet visat att han inte har några nya idéer, han är ingen lagbyggare och han saknar kompetens att anpassa sina värvningar till den liga samt till och med till den tränare han har anställt. Dessutom står han inte upp utåt sett mot fans och media på ett tillfredsställande sätt.

Jag tror faktiskt att Redhawks borde fundera på att ha en sammansättning som Örebro verkar köra på. Det vill säga ha en sportchef som har hand om övergripande frågor och som exempelvis kan sy ihop hela klubben med tät kontakt med J20, J18 och ungdomsverksamhetens ledare. Lägga en röd tråd samt följa upp förändringar/förbättringar och struktur. En som talar värdegrunder och siktar på att bygga upp Malmö Redhawks som klubb. Bredvid sig kan sportchefen ha en vice sportchef som sköter kontraktsförhandlingar, scoutning och har yttersta ansvaret för spelarövergångar.

Allting bygger dock också på att tränarteamet för A-laget har samma hockeysyn som vice sportchefen. Alternativt att vice sportchefen anpassar sina värvningar efter den hockey som tränarteamet vill spela. Vi kommer aldrig ifrån den punkten. Leif Strömberg är exempelvis en defensiv coach som sätter större ära i att ta tre poäng än att lira en fantastisk "totalishockey". Då måste man ha spelare som accepterar det, som också tänker likadant.

Jag hoppas verkligen att Malmö kan sätta en organisation som genuint skriker MALMÖ Redhawks. Jag är dock orolig. Vem ska ta de beslut som krävs? Hugo Stenbeck som ägare själv lär inte gå in och detaljstyra, det är ju det han har sina rådgivare till. I och med att de försvann så saknas den handlingskraft som redan här och nu krävs. I ärlighetens namn så hade dock knappast två schweizare tagit de besluten, om jag får spekulera. Vad Mikael Nilsson och Håkan Paulsson har rätt att påverka och göra/inte göra är också svårbedömt, frågan är om de ens vågar sätta hårt mot hårt och driva en linje för klubbens bästa? 

/Olsson


Kommentarer
Postat av: Gösse

vi får bara hoppas att Stenbeck tillsatter dom två platserna fort med folk som har hockeykunskaper.

Det var därför dom två som satt i styrelsen för stenbeck fick sparken för att dom visade ingen handlingskraft. Vi får hoppas att dom två som kommer gör det.

2012-01-15 @ 12:14:51
Postat av: Kiimm

Håller med, gäller att hitta folk som har passion för klubben. Känns inte som att speciellt många har det som sitter i styrelsen. Man behandlar klubben som skit just nu och man gör mer eller mindre samma fel varje år. Någon gång måste man lära sig?

2012-01-15 @ 12:45:27
Postat av: Johan

Vad är Malmös värdegrunder då? Vilken hockey vill man spela egentligen? Jag undrar.

Tar man in Strumpan med sin defensiva snåla hockey då måste man ta in spelare inom den ramen också. Det har inte MIF gjort inför i år.

Malmös problem har nästan alltid varit identieten. Har man kickat en tränare då har denne tagit med sig sin filosofi och en ny tränare med nytt tänk kommit in till klubben. Så får det inte vara.



2012-01-15 @ 14:50:19
Postat av: Olsson

Johan:

Nej, precis. Vad är Malmös värdegrunder egentligen? Det är väl det som är problemet. Där finns inga, så valfri ny person kan gå in och röra om i grytan.



Svårt att säga vad Malmö ska ta sig till härnäst ändå. Frågan är vem man ska sätta sin tillit till. Patrik Sylvegårds engagemang och positiva men ändå raka attityd är en att bygga på. Frågan är vem man mer kan släppa fram. Tomas Sandström har många åsikter men kommer aldrig längre än expertkommentator. Mats Näslund? Roger Nordström? Marcus Magnertoft? Mats Lusth? Johan Tornberg? Vem kan vara av intresse att ha i en sportslig ledning?

2012-01-15 @ 17:30:36
URL: http://redline.webblogg.se/
Postat av: Tysken

Gösse: VET du att det är så angående de två styrelsemedlemmarna?

2012-01-16 @ 01:35:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0