En välförtjänt viktoria mot Bofors

Riktigt skönt att kunna ge beröm till Malmö Redhawks för en gångs skull. Malmö fixade tre livsviktiga poäng i arenan mot Bofors och är nu på allvar med i den tajta tabellfighten om "förkvalserieplatserna". En ganska trög och intetsägande första period förvandlades till en händelserik mittrond, där Malmö till slut kunde koppla kommandot om matchen. I tredje akten imponerade "Rödhökarna" på allvar och radade upp finfina målmöjligheter. Redhawks borde ha vunnit med två mål fler, så pass bra agerade laget.

Ska passa på att lyfta fram arbetet som Redhawksspelarna lade ner i boxplay. Inte minst Jean-Luc Grand-Pierres matchstraff med fem minuters BP som följd gjorde många spelare väldigt bra, även om Bofors fick in en kvitteringspuck där till slut. Även powerplay var klart godkänt. Väldigt märkligt att Malmö inte fick fler chanser i PP, men domarnivån är vad den är i Allsvenskan.

Beröm till hårdjobbarna Roger Ohlsson, Lukas Ericsson, Tomas Kollar och Robert Carlsson men även till kedjan med Dragan Umicevic, Alexander Barta och Robin Alvarez. Tycker faktiskt att även en spelare som Ivan Ciernik gjorde det hyfsat bra i kväll. Problemen kvarstår emellertid på backsidan där Grand-Pierres insats bara kan betecknas som dålig, J.D. Forrests defensiv var ännu en gång svag. Däremot skall Stefan Lassen, Marcus Högström, Tim Heed och även Robin Weihager, som hoppade in, ha beröm.

Slutligen så kan konstateras att Pontus Sjögren är det självklara målvaktsvalet. Visst, Sjögren har lite att slipa på, men återigen - han vinner fler matcher än förlorar till skillnad från Hannu Toivonen. Dessutom ger han genom få insläppta mål laget en chans att vinna.

/Olsson


Kommentarer
Postat av: Hagbard

Kanske tålamod betalar sig i längden... :)

2012-01-26 @ 13:47:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0