En poäng borde ha varit tre

Malmö gjorde en rätt så bra insats i Dalarna och var på väg mot tre poäng. 2-4-ledning 7.32 in på den tredje perioden kunde dock inte förvaltas av ett lag som sällan håller uppe sin lägstanivå. Mora kom ikapp, billigt, och kvitterade med lite mindre än fyra minuter kvar av ordinarie tid. Rätt så väntat kom ett avgörande MIK-mål 4.14 in på sudden death-perioden. Hade Malmö lyckats ta tre poäng i kväll så hade man, lite oväntat, faktiskt varit med i striden om en "förkvalserieplats" på allvar igen. I stället föll Redhawks tillbaka och nu ligger laget nia i tabellen.

Ulf Taavolas mannar hade en hyfsat bra offensiv match, det skapades gott om chanser och utdelningen kom - förvisso mycket tack vare en dålig Tyler Plante i Moras mål. Defensivt gjorde dock Redhawks en väldigt svag insats. Backageranden kan som vanligt ifrågasättas, kedjan med Pathrik Westerholm, Morten Green samt Ivan Ciernik gjorde bort sig rejält vid ett av målen när de bara försvann samtidigt som målvakten Hannu Toivonen ännu en gång visade att han inte skall vara etta i Malmö denna säsong.

Säsongen börjar lida mot sitt slut. Dagarna i januari börjar gå åt. Ett lag som tidigare inte fått ihop det och som inte har karaktär och vilja nog att sätta stopp när det börjar blåsa hårt kommer inte göra det framöver heller. Det visar inte minst kvällens batalj. Släpp nu fram nya krafter och låt spelare som Miroslav Lazo, Ivan Ciernik och J.D. Forrest åka hem. Vi slösar bort vår framtid på ingenting just nu.

/Olsson

Kommentarer
Postat av: mff

Lazo, Ciernik, Forrest, JLGP, Lassen, Weihager, Toivonen, Kollar.

2012-01-18 @ 22:14:01
Postat av: Stefan

Borde varit noll poäng om Mora haft något sånär utdelning under 2:a perioden....

2012-01-20 @ 10:23:19
Postat av: Winnberg

Stefan//



Om Christoffer Karlsson hade haft en någorlunda normal bedömningsnivå så hade Robert Carlsson spelat hela matchen - och således hade inte Mora fått spela powerplay typ halva perioden. Dessutom tror jag du håller med mig om att det var det vitklädda laget som dominerade under första hälften av mittperioden, eller?

2012-01-20 @ 15:26:08
URL: http://redline.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0