Dags att växla upp poängmässigt

Sedan Ulf Taavola tog över huvudansvaret för Malmö Redhawks har resultaten sannerligen inte gått lagets väg. Och nu är det faktiskt upp till bevis. Två raka hemmamatcher mot två av seriens sämre lag. Det måste bara bli tre poäng i båda om inte säsongen på allvar skall ses som helt förlorad.

 

Taavola har förvisso inte alls fått med sig de poäng man behöver om man vill bli långvarig som huvudtränare i en klubb, men han har trots det fått till en klar förändring. Det spel laget visar upp på isen ser betydligt bättre ut än under Leif Strömbergs dagar. Jag vill dessutom fortfarande tro att det kommer ett trendbrott. Att det här laget kan rada upp segrar om bara självförtroendet finns där.

 

Förra veckan avslutades med två bra insatser. Men det gav bara en poäng i tabellen. Fortsätter Malmö Redhawks på den inslagna vägen kan jag inte se att det innebär annat än sex poäng i matcherna mot Borås och Almtuna. Två fullpoängare där kan kanske även vara det som ger killarna självförtroendet tillbaka och att man därigenom också kan vända på skutan och åter bli ett vinnande lag.

 

Kampen för att bibehålla en plats bland de sju främsta är stenhård. I går fick Redhawks hjälp av båda sina kommande motståndare, då dessa norpade poäng från konkurrenterna Oskarshamn och Troja/Ljungby. Det är bara att tacka och ta emot. Men absolut inte visa upp någon tacksamhet i matcherna mot dem.

 

# # #

 

MrMadhawk rapporterar för övrigt att Linus Klasen var tillbaka i träning i dag. Ett mycket positivt besked. Många gnäller på Linus för att han håller i pucken för länge etc., men vi skall komma ihåg att han är den här seriens främste spelare individuellt – och att han dessutom är nyckeln till Redhawks sylvassa powerplay. Låt oss hålla en extra tumme för att han mår bra och är i speldugligt skick redan till lördagens drabbning.

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0