Ciernik borde skämmas - Malmö har vaknat för sent

Det var upplagt för fest i arenan, men ännu en gång lyckades årets upplaga av Malmö Redhawks att förstöra den och skrämma iväg alla extraåskådare. Ledning med 2-0 med fem minuter kvar av ordinarie tid förvandlades till en strafförlust med 2-3. Oförlåtligt och direkt dåligt. Hannu Toivonen gjorde en riktigt bra match mellan stolparna, flera spelare kämpade stenhårt och ville ge allt för laget, tänker exempelvis på Alexander Barta, Robin Alvarez, Roger Ohlsson och Lukas Ericsson.

Tyvärr finns där en klick med spelare som aldrig verkar förstå vad det handlar om. För mig är det solkart att slovaken Ivan Ciernik i och med kvällens insats ska få packa väskorna och åka hem. Han tog för andra matchen i rad den bekväma vägen, struntade i lagets bästa och förstörde festen. Pinsamt är bara förnamnet på Cierniks ageranden. Två utvisningar i tredje perioden i kväll och en senast mot Örebro. Två av tre har haft effekt på matchens utgång. Lägg samtidigt till alla chanser han sumpat. Jag ifrågasätter starkt Ulf Taavolas coachning av forwards. Det vore självklart att peta undan en sådan spelare, som dessutom under en lång, lång tid har tillfört så lite till Malmö Redhawks.

Malmö är annars på rätt väg spel- och inlevelsemässigt. Problemet är bara att det inte blir någon utdelning. Dels produceras det för lite mål framåt, dels har det knappt blivit några poäng för laget i sin helhet under Taavolas ledning. Redhawksspelarna har vaknat, i alla fall majoriteten, men det kommer för sent. En pådrivare som Patrik Sylvegård skulle troligen behövts från dag ett i stället för sportchef Stefan Nyman, som in i det längsta höll sig kvar i båset.

I och med kvällens poängtapp så känns det som att semestern kommer komma tidigt i Malmö även i år. Inte ens en "förkvalserieplats" verkar det alltså bli tal om. Besvikelsen är naturligtvis enorm, hur mycket har inte offrats av klubbens identitet för ingenting?

/Olsson

Kommentarer
Postat av: B-sson

Usch, vad sant skrivet. "..., hur mycket har inte offrats av klubbens identitet för ingenting?"



Som tur är spelar laget ett bättre grundspel och jag hoppas ingen får panik nu, utan nu är det bara att tugga på så kommer utdelningen framåt.



Det är dags att byta ut de som inte håller. Visst att hålla på och byta spelere kan vara negativt men jag har svårt att tro att det skulle bli sämre om Lazo, Ciernik och Forrest lämnar.



Fyll ut med egna juniorer till, eller om, det dyker upp någon eller några som passar in perfekt i laget.

2012-01-09 @ 11:08:19
Postat av: Gösse

Kan hålla med dig att vissa värkeligen försökte dom

kämpde. Håller med dig angående Ciernik. Sitter han inte redan på ett plan hem är det tjänstefel.

Sen kan jag inte hålla med vissa angående Lazo. Han gör en helt ok match om man tänker hur mycket killen har spelat och vilket förtroende han har fått. Sen tycker jag att Tavola matchar laget helt fel. Först får Inte Lazo spela han är bänkad flera matcher men helt plörsligt får han lägga straffar.

Kan inte hålla med om att den sista matchen mot SSK var bra. Framförallt försvarsspelet är en katastrof.

Kanske inte så många misstag men uppspelen var inte bra. Framförallt i andra tror jag inte ett enda uppspel från back satt på klubban på en forwards

2012-01-09 @ 16:52:17
Postat av: Winnberg

Gösse//



Ens skicklighet på att slå straffar hänger knappast ihop med hur mycket man spelat under tidigare matcher. Exempelvis kom Miro rakt från bänken och hängde en straff tidigare under säsongen. Och i den här matchen spelade han dessutom konstant.

2012-01-09 @ 21:06:35
URL: http://redline.webblogg.se/
Postat av: Gösse

Och den skickligheten var ju inte imponerande.

Kom inte och säg till mig att lägga straffar inte har med självförtroende att göra. Hur mycket självförtorende har Lazo efter flera matcher på bänken?? Vi såg ju hur bra straff han gjorde.

Varför spelade han hela matchen jo för att Klasen var skadad. Du tror inte han viste det??? Så klart han gjorde. Tror du han kommer att spela när klasen kommer tillbaks???

2012-01-10 @ 20:32:11
Postat av: Winnberg

Gösse//



Jacob Berglund slog ganska vassa straffar när han fanns med under Babyhawks trots att han inte spelat tidigare under matcherna.

2012-01-10 @ 21:37:32
URL: http://redline.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0