Tre poäng att ha med sig till Tälje vore utmärkt

Tredje matchen denna vecka avgörs om några timmar i Malmö Arena. Ta er gärna dit! Bara två grundseriematcher kvar på arenan nu, hemmalaget är formstarkt och behöver allt stöd man kan få för att fixa en "förkvalserieplats". Serieledarna kommer dessutom på besök, senast bjöds det på en riktigt härlig match mellan två spelskickliga lag. Allt talar för att det blir så i dag också, även om kampmomentet kan ta över en aning.

Redhawks behöver trots två segrar i veckan höja sig för att ha chans till tre poäng. Troja/Ljungby-insatsen var godkänd men uppe i Oskarshamn imponerade inte Malmö alltför mycket. Visserligen en bra tredje akt men där stannade det också vid. Det har varit lite väl mycket Pontus Sjögren som räddat laget i denna vecka. Som många andra har påpekat ingår ju absolut målvakten i laget som helhet, men Sjögren kan inte topprestera varje dag.

Jag skrev tidigare att vinna mot Oskarshamn var verkligen rätt match att vinna. Egentligen gäller precis samma sak mot Södertälje i nästa omgång, som spelas på fredag. Jag tror dock den matchen blir väldigt svår för Malmö, så tre säkerhetspoäng hade varit utmärkt till den matchen.

Känns som att Malmö har lite revansch att utkräva efter den senate bataljen uppe i Örebro. Visst, Örebro var lite bättre totalt sett men Redhawks gjorde en bra bortamatch och skulle dessutom ha haft ett femminuterspowerplay när Linus Klasen skadades av Christoffer Norgren. Då slutade det i uddamålsförlust, 2-1. Låt oss tro på en bättre utgång i arenan.

/Olsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0