Tillbaka i hockeyverkligheten: Flera bra resultat

Efter en liten minisemester lagom till serieuppehållet så är det nu dags att avsluta grundserien. Tabellen blev komplett i går och nu återstår det sju matcher för samtliga lag. Så tätt det är inför avslutningen, det borde avgöras i sista omgången med tanke på hur många lag som är inblandade. Resultaten under måndag kväll var för övrigt klart fördelaktiga för Malmö Redhawks.

Visst, Rögle betvingade Örebro hemma, genom att vända på matchen i Lindab. Däremot föll Södertälje hemma mot Västerås, Mora borta mot Bofors och Troja försvann troligen ur striden då Sundsvall vann med 5-2 över smålänningarna. Det intressanta nu är att SSK har gått från en riktigt stark trend till att ha förlorat två matcher på raken. Även Mora har gått från en riktigt fin segersvit till att ha förlorat tre raka matcher. MIK har för övrigt fyra förluster på sina senaste fem. Vi har således konkurrerande lag som är på väg neråt i form.

För Malmös del gäller det att se till att Leksandsförlusten var en engångsföreteelse i sammanhanget. Redhawks hade fem segrar på sex matcher samt tre raka vinster innan Leksandsbataljen. Ulf Taavolas mannar måste såklart fortsätta sin överlag positiva trend om säsongen ska förlängas.

Följande matcher återstår för Redhawks:

Troja/Ljungby (h): Bara måste bli tre poäng. Troja har tappat på slutet, men är säkert revanschsugna efter Sundsvallsförlusten. Troja har för övrigt passat Malmö rätt dåligt. Kan hemmaplan dock avgöra?
Oskarshamn (b): Malmö har haft lätt för IKO och tagit 8 av 9 pinnar den här säsongen. Oskarshamn är dock luriga, så vi talar om en vidöppen match. Helst bör Redhawks knipa en eller två pinnar.
Örebro (h): På slutet har Örebro tappat något, vilket säkerligen beror på att laget har tränat hårdare för att vara väl förberedda inför kvalspelet. Hemmaplan måste Malmö ta full pott under avslutningen.
Södertälje (b): En väldigt svårt match. Att ta poäng av en nära konkurrent är naturligtvis det ultimata, men jag har svårt att "kräva" några poäng i en sån här match. SSK vill såklart krossa Malmö igen. 
Borås (b): Lurig motståndare, men ska Malmö ha i "förkvalserien" att göra så måste det bli tre poäng här.  
Mora (h): Som sagt - hemmaplan måste bli tre poäng. Matchen kan komma att definitivt avgöra säsongens utgång för båda lagen. Redhawks kommer behöva allt stöd man kan få.
Almtuna (b): Kommer antagligen vara en match där Almtuna inte har något att spela för. Det är alltid lurigt, men en match Malmö ska kunna vinna. Redhawks har tagit full pott mot Almtuna än så länge.

/Olsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0