Styrelse tillsatt - viktiga beslut att fatta

Det känns riktigt bra att ett första steg mot professionalism är taget inom Malmö Redhawks. Ny styrelse är tillsatt och känslan är att denna är en mer gedigen sammansättning än Hugo Stenbecks första styrelse. Framförallt finns fullt fokus på att ha personer med lokal ankytning. Ett klart plus.

Nu ska det bli intressant att se vilken riktning Malmö Redhawks tar. Det låter lite obestämt i det pressmeddelande som formulerats ihop om vad som kommer ske framöver, kan vara så enkelt att ingen helt enkelt vet. Tänker exempelvis på "Delårsrapporten per den 31 december 2011 visar en stabil ekonomi. Sedan gäller det att finna stabila lösningar som fungerar över en längre tidshorisont", som nye ordföranden Tommy Qvarfort säger, samt "Beslut om eventuella ytterligare investeringar från Hugo Stenbeck kommer inte att fattas förrän en ekonomisk analys är genomförd. Styrelsens utgångspunkt är att verksamheten ska kunna stå på egna ben med intäkter och kostnader i balans" som det sedan står skrivet.

Vad innebär det ovan egentligen? Kan det vara så att Hugo tar bakvägen ut trots allt? Jag vidhåller att situationen måste få en lösning väldigt snart, så att klubben vet hur man ska gå vidare och framförallt få klarhet i vilka förutsättningar som finns för att bygga nästa säsongs lag. Tanken från början med Stenbeck-kontraktet var ju att det fanns garanterade pengar över en treårsperiod, så att klubben hade lugn och ro på det ekonomiska planet och kunde bygga lite mer långsiktigt. Nu verkar det ju inte vara så riktigt.

Tiden får utvisa hur det blir, som sagt. Ska exempelvis sportchefen bytas ut är det hög tid nu. Annars får Malmö nya problem igen.

/Olsson

Kommentarer
Postat av: svennis

Det man läste i sydsvenskan lät väldigt bra med lokal förankring. Men byte av sportchef borde ha gjorts redan i januari tror nog att det är för sent nu.

2012-02-10 @ 16:47:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0