Slutspelsfasen har höjt Malmö

När Malmö förnedrades på hemmais mot Borås valde laget tillsammans med ledarteamet att gå in i egen ny fas. En "slutspelsfas", som Patrik Sylvegård kallade det. Tala om att det har förändrat Malmö Redhawks inställning och vinnarmentalitet. December var en mycket smärtsam månad och början på januari var också riktigt risig och tung. Undan för undan har dock laget växt och Ulf Taavolas taktiska förändringar har gett resultat. Taavola plus Sylvegårds engagemang och hjärta har höjt lagets lägstanivå. Kanske kan även en individuell tränare i Dean Fedorchuk sporrat Malmölaget.

Så här ser Malmös facit ut sen "Slutspelsfasen" inletts.

12 matcher
9 vinster (varav 3 efter förlängning/straffar)
3 förluster (varav 1 efter förlängning)
+2 i målskillnad (30-28)
25 poäng (av 36 möjliga)
2,1 p/match i snitt

Notabelt: Om vi exkluderar förlustmatcherna (insläpptrad 5-5-6) har Malmö släppt in 1,33 mål per match.

Nu återstår en vecka av grundserien. Borås borta på måndag, Mora hemma på onsdag samt Almtuna borta på fredag är vad som väntar. Malmö har onekligen hittat ett sätt att vinna matcher igen på. Lite som i början på säsongen, fast nu med lite bättre grundspel och - oftast - en starkare defensiv. Dessutom har Malmö fått fram en förstemålvakt på riktigt. Sista matcherna i grundserien är dock alltid luriga. Alla kan slå alla, är känslan.

Borås är redan klara för negativt kval, kan spela avslappnat och har inget att förlora i en match mot Redhawks. Mora är på gång och kämpar stenhårt för att knipa en "förkvalserieplats". Almtunas säsong är över och matchen mot Malmö kommer vara säsongens sista. Antagligen spelar man för hedern och att avsluta snyggt. Så för mig är det vidöppet, vad som helst kan fortfarande hända.

/Olsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0