Rätt match att vinna

Så som läget ser ut i tabellen så gäller det för Malmös del att verkligen vinna rätt matcher. Att ta poäng men givetvis allra helst besegra IK Oskarshamn på bortais på fredagkvällen var kravet innan match. Det blev till slut två fina poäng att med sig hem till Malmö för Redhawks. Oskarshamn inledde bataljen väldigt starkt och borde nog ha avgjort den redan efter 30 minuters spel, men Ulf Taavolas gäng kom tillbaka och spelade upp sig undan för undan. Ett enkelt kvitteringsmål till 1-1 hjälpte Malmö att få upp energin rejält och till slut fixade man 2-2 efter ordinarie tid. Matchen avgjordes på straffläggning där rutinerade räven Jesper Mattsson fick sista ordet.

Insatsmässigt påminde alldeles för mycket av framförallt den första perioden tidigare synder, som exempelvis skedde uppe i Leksand precis innan uppehållet. Jag saknar stabiliteten i laget och förmågan att prestera hyfsat jämnt över tre perioder. Jag får ju dock ge beröm till Skånelaget för att man hittat sätt att vinna matcher på igen. Det kan faktiskt bära långt, oavsett hur det ser ut ute på isen.

Oskarshamn var rätt så uppretade på domarens insats och ja, han var inte särskilt bra i kväll heller. Nånstans vill jag dock känna att tur och otur samt fördelaktig respektive ofördelaktig domare jämnar ut sig över en lång serie. I ämnet tur och otur tänker jag på de sena kvitteringar som Malmö har åkt på i ett par matcher och i ämnet fördelaktig respektive ofördelaktig domare tänker jag exempelvis på just matchen mot Oskarshamn borta sist där en icingpuck fick avgörande utgång i matchens sista minut - den gången till fördel för IKO.

Nåväl, tabellmässigt är det fortsatt ett nervpiller men Redhawks hänger med riktigt bra nu och har satt sig i ett läge som gör att en förlust inte behöver betyda en katastrof längre. Jämnt kommer det ju vara hela vägen in i mål i vilket fall.