Oväntade målskyttar klev fram

Det blev tre livsviktiga poäng för Malmö Redhawks i arenan inför lite drygt 4000 åskådare. Troja/Ljungby blev precis som väntat en svår uppgift och det krävdes ett avgörande i tom kasse för att säkra tre poäng. Överlag en match som inte höll särskilt hög klass, många misstag och svagt spel i egen zon från båda sidor. Redhawks levde mycket på sina "gnuggare" samtidigt som "lyxlirare" som Dragan Umicevic och Linus Klasen föll tillbaka i gamla, för laget väldigt negativa, spår.

Glädjeämnen i Malmö var Jean-Luc Grand-Pierre som fyllde på väldigt fint i anfallen och också fick sätta ett tjusigt 1-0-mål i boxplay genom samspel med Robert Carlsson, Magnus Häggström som gjorde sin bästa insats i Redhawkströjan så här långt och Roger Ohlsson som för en gångs skull fick utdelning för sitt slit. Självklart var dock Pontus Sjögrens prestation den viktigaste. Han räddade laget, inte minst genom en skarp frilägesräddning i mittperioden.

Jag är en aning oroad över det faktum att Ulf Taavolas boys har tappat noggrannheten igen och kanske framförallt att ödmjukheten är som bortblåst på nyckelspelare. Ska Malmös hockeysäsong leva efter grundserien måste det till desperation på nytt. Jag fullkomligt avskyr bekvämlighetsstämpeln som lyser starkt på en del håll och kanter. Det blev ju seger i dag, men med rätt skärpa hade Redhawks kunnat spela hem en ganska så säker trepoängare för chanser skapades det.

Nåväl, ingen tid att älta mer. Oskarshamn borta på fredag. Känns nästan löjligt att nämna ordet nyckelmatch i nuläget, men jag tror att något poäng kommer krävas uppe i Småland för att det ska sluta lyckligt i sista omgången. Nu gäller det att Klasen & Co. kliver fram.

/Olsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0