Mitt OS-lag: Forwards

Tro det eller ej, men här kommer min uttagning av forwards till OS 2014 i Sochi. Ber om ursäkt för att det har dröjt – samtidigt som jag tycker att det är trevligt att ni efterlyst den.

 

9 Mattias Tedenby

Kommentar: Det lilla energiknippet med de mjuka handlederna har kanske inte slagit igenom fullt ut borta i Nordamerika, men jag ser gärna att han finns med i diskussionerna kring kommande OS. En spelare som kan bryta mönstret – och som dessutom kan göra det hårda jobbet.

 

10 Alexander Steen

Kommentar: Frölundakillen känns som en de NHL-spelare som är mest underskattad hemma i Sverige. Men sedan flytten från Toronto Maple Leafs till St. Louis Blues tycker jag att han tagit enorma kliv. Steen är nu en av de viktigaste kuggarna i ett av NHL:s mest spännande lag.

 

12 Daniel Sedin

Kommentar: Kommentarer är egentligen överflödiga. En av världens absolut främsta spelare som dessutom vann NHL:s poängliga under fjolårssäsongen. Även denna säsong är han en av ligans mest produktiva spelare och den konstruktiviteten han och tvillingbrorsan visar upp är något alla lag har problem med. Borde vunnit Jerringpriset!

 

16 Anton Lander

Kommentar: Jag tror att den forne JVM-kaptenen kan utvecklas till en riktigt bra defensiv center lagom till OS i Sochi. Inte någon flashig spelare som bjuder publiken på de där snygga dragningarna, men en spelare som gör sitt jobb till 110 % och som tränaren älskar.

 

18 Patrik Berglund

Kommentar: Stor, stark och spelskicklig center som förvisso inte haft sin främsta vinter. Ändå en spelare som borde ta plats i ett kommande OS-lag. Berglund tar ansvar såväl offensivt som defensivt och får i mitt lag centra den tredje enheten.

 

19 Nicklas Bäckström

Kommentar: En av mina största favoriter. Jag älskar Nicklas Bäckströms majestätiska rörelseschema. Hade en ”dålig” säsong i fjol och noterades ändå för 65 poäng på 77 matcher. Tillsammans med tvillingarna Sedin vår mest konstruktive spelare som i vinter kanske varit Washington Capitals främste. Given i OS.

 

20 Henrik Sedin

Kommentar: Precis som tvillingbrorsan och Bäckström är Henrik självskriven i truppen. Har under de senaste säsongerna varit NHL:s mest konsekvente spelare. När en del av ligans andra superstjärnor varit skadade (Sidney Crosby) eller haft en något dalande stjärna (Alexander Ovechkin) har Henrik bara fortsatt på den inslagna vägen.

 

21 Loui Eriksson

Kommentar: Dallasstjärnan har växt ordentligt under de senaste säsongerna. En notorisk målskytt som kanske är den viktigaste spelaren i sitt lag nu när Brad Richards lämnat för New York Rangers. Spelaren som ska pricka in puckarna under OS.

 

26 Carl Hagelin

Kommentar: En blivande stjärna som har tagit NHL med storm och utvecklats till en nyckelperson i New York Rangers lagbygge. Hans skridskoåkning kan ta honom oerhört långt, dessutom har han visat sig ha näsan för målet under sin hittills väldigt korta karriär.

 

40 Henrik Zetterberg

Kommentar: En av de stora ledarna under kommande OS. En av NHL:s främsta tvåvägsspelare som är en stor nyckel till att Detroit Red Wings gång på gång återfinns i det absoluta toppskiktet av NHL-tabellen. Lagkaptensmaterial?

 

90 Marcus Johansson

Kommentar: En spelare ur den nya generationen. Ganska okänd hemma i Sverige, då det bara blev ett par säsonger i Elitserien med Färjestad, men han får ett hyfsat stort förtroende i Washington Capitals och är en producerande spelare där.

 

91 Magnus Pääjärvi

Kommentar: Det stora lyftet har ännu inte kommit, men den Malmöfostrade forwarden har potential att bli en ledande spelare i Edmonton Oilers. Hans största verktyg är den naturliga farten. Jag blir inte förvånad om han utvecklas till en spelare som säsong ut och säsong in nosar på 30-målsstrecket, men det gäller att spela till sig en roll där han får utrymme för sin offensiva skicklighet.

 

92 Gabriel Landeskog

Kommentar: En powerforward med en succéartad rookiesäsong i ryggen. Landeskog draftades som nummer 2 i somras och han har levt upp till de höga förväntningarna. Colorado Avalanche ger sin nya gullegris stort förtroende och om två år kan han faktiskt vara hur bra som helst.

 

93 Johan Franzén

Kommentar: Sedan flytten till NHL har Johan Franzén utvecklats till en notorisk målskytt. Han är en oerhört viktig kugge i Detroit Red Wings rooster och jag ser honom som en sådan även i Tre Kronor våren 2014. En powerforward som har näsa för målet, något som är ovanligt värre i svensk ishockey.

 

Nu, när jag äntligen fått tummen ur röven, vill jag höra er dom.

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0