Malmö har chans att sätta press

Under en tid har Malmö Redhawks fått jaga ikapp lagen ovanför "förkvalseriestrecket". Efter tre poäng i Tingsryd är Redhawks med i ett riktigt getingbo där laget har samma poäng som sjuan Rögle och nian Oskarshamn. Dessutom är det bara en pinne upp till sexan Mora.

På fredag kväll har Ulf Taavolas mannar chans att börja sätta press på sina konkurrenter, vilket hade varit en angenäm utgång. I dessa matcher som dock betyder så mycket spelar det sällan roll vem man möter. Den största motståndaren i sig själva finns ju alltid där, dessutom är det tal om såväl kamp om direktplatser till Kvalserien uppåt som neråt som också påverkar. 

Sundsvall är just en sådan motståndare. Det är faktiskt "bara" åtta poäng upp till att slippa negativt kvalspel. Tingsryd har tappat på slutet och plötsligt finns där ett tävlingsmoment igen för Sundsvall. Notabelt är att Malmö också har haft svårt för Sundsvall den här säsongen. 2-3-seger i början på säsongen har följts upp av 3-4-förlust efter straffar hemma i arenan samt 3-4-seger efter förlängning för Redhawks i senaste bataljen. Ännu alltså ingen hemmaseger lagen emellan den här säsongen.

Malmö går in till matchen med en hyfsat stark trend, åtminstone i jämförelse med hur det har sett ut under två månaders tid. Förhoppningsvis kan laget bygga vidare på ett stärkt självförtroende och med samma noggrannhet som visats upp under 125 minuters spel i veckan.

Samtliga matcher är för övrigt av stort intresse på fredag kväll:

Borås - Södertälje
Malmö - Sundsvall
Troja - Rögle
Västerås - Oskarshamn

/Olsson

Kommentarer
Postat av: D

3e delen om OS 14? Forwards!!!!!!!1

2012-02-03 @ 15:37:23
Postat av: Winnberg

Jag har hamnat på latsidan, men lovar att de kommer inom kort

2012-02-04 @ 00:18:48
URL: http://redline.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0