Ledningsfrågan måste lösas snart

Det finns många anledningar att vara orolig för Malmö Redhawks som klubb. En av de största i mina ögon är numer det faktum att klubben ligger på efterkälken inför kommande säsong. Det är av högsta prioritet att få till en lösning med Hugo Stenbeck, få en styrelse på plats och lägga upp riktlinjer för framtiden. Malmö behöver ordning och reda, en plan att följa samt få till en helt annan professionalism när det kommer till det sportsliga. Ledningsproblem och med dem även ekonomiska ramar som blir luddiga behöver se ett slut snarast.

Malmö Redhawks behöver bygga ett lag som har betydligt fler kombinationer än vad Stefan Nyman satt ihop inför och under årets säsong. Där finns en rad aspekter som är viktiga i sammanhanget. En ny sportchef skulle vara det optimala, då respekten och förtroendet för Nyman är nära nog noll. Inte bara för hans misslyckade värvningar, som är väldigt många på ungefär ett års tid nu, utan också för att han representerar Malmö utåt sett på ett dåligt sätt. Hur många gånger har Nyman stått till svars för sitt lagbygge? Hur många gånger har han antingen deltagit i TV-sändningar eller talat med supportrar och svarat på frågor?

Redhawks behöver en färgstark sportchef, som allra helst ska ha nån form av ankytning till klubben. För ett lagbygge i framtiden kommer kräva en rad olika saker.
- Givetvis spelskickliga lirare
- Hårt arbetande spelare, som accepterar sina roller (även längre ner i hierarkin)
- En stomme med fem till åtta spelare som har lokal ankytning
- Två till tre platser för juniorer att ha chans att spela sig in i A-laget

Fyra rätt så grundläggande punkter, och där finns säkerligen fler, men Malmö har inte allt detta i dag.

Dessutom ska en tränarsida tillsättas. En tränarsida som klubben och fansen kan ha förtroende för i minst två år, helst tre. Mats Lusth säger att han siktar på att leda Malmö och visst, jag vill verkligen ha tränare som brinner för Redhawks och som symboliserar klubben. Det är dock viktigt att han har kunskaperna som krävs och inte "bara" har hjärtat för det. Lusth var ju som bekant assisterande tränare i två år för A-laget - dels under Stephan "Lillis" Lundh, dels under Björn Kinding/Dan Hobér. "Lillis" berömde honom, men han fick också negativ kritik under framförallt lockoutsäsongen. Lusth har emellertid gått sin egen väg och fått ny erfarenhet utifrån genom olika uppdrag i Europa. Samtidigt tycker jag att dagens assisterande tränare Patrik Sylvegård är ett intressant ämne, men dock som just assisterande. Frågan är om han själv vill.

Ulf Taavola sitter som bekant på ett kontrakt i ett år till, dock som assisterande coach. Frågan är vad som händer med norrlänningen. Det känns inte som att Ulf är den givne tränaren att köra vidare på, på längre sikt. Spelmässigt har Ulf fått till en helhet som passar laget bättre sett till det material som finns, men jag sätter vissa frågetecken kring ämnen som vinnarskalle och matchcoach.

Vi får se vad som sker den närmaste månaden. Jag hoppas att Stenbeck kan tänka sig satsa vidare, men under förutsättning att han litar på de som känner klubben bäst och redan finns i regionen. Låta det ta lite tid men fortfarande ställa grundliga krav.

/Olsson

Kommentarer
Postat av: mff



Ja, nu vill jag se nya tränare, Mats Lusth och Patrik Sylvegård, och en ny sportchef, gärna Tomas Sandström. Dessa spelare vill jag se i Malmö nästa säsong: Markus Svensson, Carnestad, Hächler, Simon Karlsson, Lucas Sandström, Jadeland, Meyer, Burakovsky, Holmqvist, Westerholms, Ohlsson, Green, Mattsson och Alvarez! Värva sen några backar.

2012-02-08 @ 23:32:11
Postat av: svennis

Ja Nyman har väl egentligen bara värvat 4-5 spelare som kan anses vara godkända.Robert Carlsson,Alexander Barta,Högström,Ribbenstrand och Klasen. Heed men bara vad gäller pp-spel för i defensiven är han helt värdelös.

2012-02-09 @ 08:54:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0