Klasen och Umicevic klev fram

Det går fortsatt bra för Malmö Redhawks i avslutningen av Allsvenskan. En tredje raka seger inkasserades i kväll mot Örebro, dock först efter förlängning. Det blev så pass jämnt som jag förväntat mig. Örebro har ju pendlat väldigt mycket i resultatväg på slutet och åkte på en storförlust mot Troja/Ljungby. Att Peter Anderssons mannar därför skulle se till att tajta till matchen var precis enligt förväntningarna.

Malmö fixade 1-0 i mittperioden genom ett väl fungerande powerplay. Underbar pass av Dragan Umicevic till Linus Klasen som kunde skicka in pucken bakom inlånade keepern Magnus Hellberg. Redhawks hade en rätt bra andra period och satte även en 2-0-puck men målet dömdes bort. I min värld är det felaktigt att det inte blir någon form av konsekvens i det läget. Örebrospelaren flyttar på målet när Malmöspelaren bara skall lägga in pucken i öppet läge. Borde inte det vara minst två minuters utvisning för "delaying the game"? Dessutom hade vi en solklar fasthållning bredvid målsituationen. Å andra sidan gjorde domaren bort sig fram och tillbaka under hela matchens gång. I grund och botten klagade alla på domarens insats. Jag vill dock bara framhäva att Peter Andersson inte behöver vara mer besviken än någon annan på domaren. Båda lagen straffas. Punkt.

Örebro kvitterade ganska sent, mindre än tre minuter kvar, men Redhawks fick i alla fall en bonuspoäng genom firma Klasen-Umicevic igen. Skönt att de äntligen kliver fram igen och avgör en match. Känns som att laget behöver det, framförallt när de kostar så mycket energi i vissa andra lägen. Inte minst defensivt är det mycket upp och ner.

Nu blir det riktigt intressant att följa övriga lag runt "förkvalseriestrecket", som ska spela ikapp de matcher som man ligger efter. Vi har i morgon Leksand-Oskarshamn och på onsdag Södertälje-Oskarshamn samt Mora-Troja/Ljungby. Snacka om rysare även när Malmö inte spelar.