En kväll som förändrade läget

Tänka sig, det blev tre poäng uppe i Småland för Malmö Redhawks. 0-3-seger mot Tingsryd gör nu att säsongen lever i allra högsta grad. Lägg därtill att Mora, Rögle, Oskarshamn och Troja/Ljungby gick av isen med noll poäng. Vi talar om en riktig jackpot för Malmö som nu ligger på samma poängnivå som RBK och IKO samt bara en pinne efter MIK.

Tabelläget är naturligtvis klart väsentligt men vi ska inte underskatta att Malmö nu faktiskt tog en trea på bortais för första gången sen sista november samt att laget tog en andra raka seger, vilket Ulf Taavolas gäng inte har gjort sen mitten av november då Leif Strömberg ledde laget till fyra raka vinster. Nog så viktigt att kunna bryta och vända sådana trender. Det här ger dessutom Malmölaget förstärkt självförtroende och en signal om att förmågan definitivt finns där.

Har själv inte sett matchen i kväll, men ändå kul att André Burakovsky fick göra sin riktiga debut. Assistpoäng nästan omgående dessutom. Beröm till tränarduon Taavola-Patrik Sylvegård som nu vågar släppa fram unga spelare igen. Just mixen i laget är så viktig. Oavsett hur mycket pengar det finns i klubben måste det alltid finnas en plan för att få ihop ett fungerande lag. Så är det bara. Spelare ska trivas i sina roller och acceptera dem, det gör exempelvis Lukas Ericsson med bravur kväll ut och kväll in sen Taavola blev huvudtränare.

Två segrar på raken behöver emellertid bli tre när Sundsvall kommer på besök till Malmö Arena på fredag. Vi talar om en batalj där bara tre poäng räknas. Redhawks är förhoppningsvis varnade efter att Rögle gått på pumpen i Ängelholm i kväll. Fokus, koncentration och tålamod blir nyckelorden på fredag. För inte ska väl Sundsvall få vinna i arenan två gånger på en säsong?

Patrik Sylvegård talade förresten om att Malmö gått in i en slutspelsfas efter den pinsamma Borås-förlusten. Så här har laget skött sig sen dess:

6 matcher
4 vinster, varav en straffvinst
2 förluster, varav en övertidsförlust
12 poäng av 18 möjliga
+2 i målskillnad (17-15)

/Olsson

Kommentarer
Postat av: Jörgen

En skön och stabil seger. Känns lite som att Redhawks är på gång trots allt.

2012-02-01 @ 22:56:12
URL: http://www.roligahistorier.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0