Effektiviteten måste upp

En match kvar innan landslagsuppehållet för Malmö Redhawks. Majoriteten av övriga allsvenska lag har redan gått på uppehåll men Malmös match mot Leksand borta tidigarelades för att det blev för tajt i spelschemat efter Euro Hockey Tour-turneringen. För Redhawks, som vunnit tre raka och har fem segrar på de sex senaste matcherna, kan det emellertid vara rätt bra att man får en match till. Goda trender har en tendens att hålla i sig sämre när längre uppehåll bryter in.

Leksand borta är hursomhelst en väldigt svår batalj och egentligen är det denna match som jag anser att Malmö ska ha råd att förlora i. På hemmais nästan måste det bli full pott (bara tre matcher kvar i arenan för övrigt). Sen har Redhawks bortamatcher mot två av sina närmaste konkurrenter i Oskarshamn och Södertälje, därutöver bottenlagen Borås och Almtuna.

Formen är dock så pass god och intentionerna så pass fina att Malmö borde kunna störa LIF rejält på måndag kväll. Det som behöver förbättras är skärpan i avsluten, ja att få upp effektiviteten helt enkelt. Tittade på höjdpunkter från Malmö-Sundsvall och det var ju väldigt slående hur många chanser spelare som Alexander Barta, Dragan Umicevic och Lukas Ericsson brände. Frilägen alternativt öppna lägen måste tryckas dit om det ska bli seger mot Tommy Salos mannar.

Visserligen släppte Malmö bara in ett mål i Leksand sist och visserligen har Pontus Sjögren nu släppt in tre mål på lika många matcher men jag anar att det kommer bli lite mer öppet och några fler mål i måndagens möte.
Det ska faktiskt bli riktigt kul att se vad Ulf Taavolas mannar kan ställa till med uppe i Tegera Arena. 2-1 i matcher till Redhawks inför fighten. Återstår att se om Leksand kvitterar eller tappar ännu en hemmamatch till Malmö.

/Olsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0