Winnberg tippar Elitserien - plats 9: MODO

Ångermanlänningarna har gjort en total makeover i sommar. Nytt folk på kansliet, nya tränare och en hel del nya spelare. Försäsongen har dock lämnat en hel del i övrigt att önska. Det finns dock massvis med potential på såväl spelar- som ledarnivå, jag tror dock att det kan dröja en säsong till innan folket i Örnsköldsvik får uppleva lite framgång igen.

 

Nyförvärv

Mikael Tellqvist (målvakt), Thomas Pöck (back), Patrik Hersley (back), Jonas Ahnelöv (back), Freddy Meyer (back), Joonas Lehtivuori (back), Fredric Andersson (forward), Dick Axelsson (forward), Måns Krüger (forward), Rob Schremp (forward) och Mika Hannula (forward).

 

Förluster

Nicklas Dahlberg (målvakt), Tuomas Tarkki (målvakt), Daniel Josefsson (back), Anders Eriksson (back), Per Hållberg (back), Mattias Timander (back), Hannu Pikkarainen (back), Alexander Bonsaksen (back), Robert Rosén (forward), Byron Ritchie (forward), Jacob Blomqvist (forward), Magnus Häggström (forward), Lubos Bartecko (forward) och Ladislav Nagy (forward)

 

Stjärnan

Dick Axelsson

Prestigevärvningen av teknikern Axelsson är imponerande. Det var mycket snack om en flytt till Detroit under slutskedet av fjolårssäsongen, men till slut blev det MODO som vann kampen om hans signatur. Dick bör bli en attraktion i Fjällräven Center under den kommande vintern.

 

Doldisen

Freddy Meyer

Den amerikanske backen är okänd i svensk ishockey. I NHL har han knappast gjort något större väsen av sig, men på Elitserienivå borde han kunna bli en stor tillgång. Meyer är bra såväl offensivt som defensivt, rörlig i sitt spel och klyddar inte med pucken.

 

Kanonen

Rob Schremp

Den tidigare supertalangen lyckades aldrig göra något större avtryck i NHL. Nu går karriären vidare i MODO. Och den tekniske och spelskicklige forwarden har allt som krävs för att bli en publikfavorit. Jag tror på succé.

 

Kalkonen

Mika Hannula

Den forne landslagsspelaren har bara kontrakt till mitten av oktober. Och tur är kanske det. Han producerade förvisso hyfsat efter återkomsten till svensk ishockey och Djurgården i fjol. Trots det har jag svårt att se att Hannula, som säkerligen dessutom har ganska höga lönekrav, skulle kunna göra något större avtryck i Ö-vik.

 

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9. MODO

10. Brynäs

11. AIK

12. Timrå

 

/Winnberg


Kommentarer
Postat av: P

Vilken rolig lista! Den ska följa ända till toppen!:)

2011-09-06 @ 22:38:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0