Winnberg tippar Elitserien - plats 7: HV 71

Med gårdagens tragedi i tankarna valde vi att inte publicera någon tippning i går. I dag kommer två stycken att delges er. Först ut är den klubb som i mångt och mycket är synonym med Stefan Liv.

 

# # #

 

Stormakten HV 71 ser sämre ut än på många år. I fjol plockade man hem seriesegern i sista omgången för att sedan få respass i fyra raka matcher mot nykomlingen AIK. Kan det vara så att eran som Sveriges bästa lag nu är slut? Jag befarar att så är fallet. Lagets värvningar imponerar inte det minsta, samtidigt som Jönköpingslaget åkte på en hel del tunga tapp i sommar. Det kan inte vara många som har HV 71 som guldfavorit inför den kommande säsongen. Kanske passar det laget bra att för en gång skull kunna slå lite ur underläge.

 

Nyförvärv

Mattias Karlsson (back), Mats Trygg (back), Noah Welch (back), Jason Krog (forward), Jesse Joensuu (forward) och Patrik Carlsson (forward).

 

Förluster

Nichlas Torp (back), Johan Björk (back), Juuso Hietanan (back), Pasi Puistola (back), Simon Önerud (forward), André Peterson (forward), Teemu Laine (forward) och Kris Beech (forward).

 

Stjärnan

Jason Krog

Den 35-årige kanadensaren har skördat stora framgångar i AHL genom åren. På 535 matcher i farmarligan har Jason Krog skrapat ihop hela 598 poäng och den skridskoskicklige och tekniske forwarden borde vara som klippt och skuren för Elitserien. Hans gästspel i Frölunda säsongen 2005/2006 var okej, men knappast mer. I European Trophy har succén hittills uteblivit. Sparar han sig månne inför seriestarten?

 

Doldisen

Daniel Grillfors

Enköpingssonen får sällan de stora rubrikerna, men är en back som ständigt svarar för ett fullgott arbete ute på banan. Användbar såväl offensivt som defensivt. Kanske kan han få större utrymme i just det offensiva spelet nu när backar som Juuso Hietanen och Pasi Puistola har lämnat?

 

Kanonen

Jesper Fasth

Förstaårssenioren gjorde ett stort avtryck redan under fjolåret. Hans speediga spelstil är något som faller mig väl i smaken och smålänningen har allt som krävs för att bli en stor publikfavorit. Fasth är dessutom långt ifrån att vara en endimensionell, offensiv spelare. Han har även goda egenskaper när det gäller spelet i den egna zonen – något som bör ta honom långt i hockeykarriären.

 

Kalkonen

Jukka Voutilainen

Den forne skyttekungen kan mycket väl komma att gå en tung vinter till mötes. Finländaren hade en nedåtgående trend vad gäller såväl mål som poäng under den senaste säsongen. Skadade sig under European Trophy. Och formationen med Johan Davidsson och Martin Thörnberg är dessutom spräckt sedan den sistnämnde flyttat till KHL.

 

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7. HV 71

8. Växjö Lakers HC

9. MODO Hockey

10. Brynäs IF

11. AIK IF

12. Timrå IK

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0