Winnberg tippar Elitserien - plats 6: Skellefteå

Skellefteå har under de senaste åren stadigt förbättrat sig vad gäller såväl tabellplacering som framgångar i SM-slutspelet. I år kan mycket väl ett bakslag komma. Flera av lagets unga, tongivande spelare har försvunnit till Nordamerika och Anders Forsberg får till stora delar ett nytt lag att leka med, ett lag som kanske inte kan spela samma frejdiga och offensiva spel som fjolårets.

 

Nyförvärv

Fredrik Styrman (back), Jan-Axel Alavaara (back), Hannu Pikkarainen (back), Tomas Skogs (back), Marcus Sörensen (forward), Fredrik Hynning (forward), Oscar Möller (forward), Lee Goren (forward) och Bud Holloway (forward).

 

Förluster

Ivan Majesky (back), Ville Koistinen (back), Tim Erixon (back), Fredrik Bergdahl (back), Adam Larsson (back), Yared Hagos (forward), Mikko Lehtonen (forward), Fredrik Warg (forward), Mattias Lindström (forward) och Joakim Lindström (forward).

 

Stjärnan

Oscar Möller

Djurgårdens supertalang är tillbaka i svensk hockey efter fem säsonger i Nordamerika, där det under de tre senaste blev 87 NHL-matcher. Merparten av tiden spenderades dock i Manchester Monarchs, där han var en ledande spelare som gjorde ordentligt med poäng. I Elitserien är det han som ska leda Skellefteås offensiv.

 

Doldisen

Oscar Lindberg

I mångt och mycket en tränarfavorit som gör precis det som han blir tillsagd att göra. Kan spela i en producerande enhet såväl som i en checkingline – och svarar för ett fullgott arbete oavsett var han slängs in. Trots sin unga ålder är han mycket mogen i sitt spel, en center som Skellefteå kan få mycket stor nytta av under de kommande säsongerna.

 

Kanonen

Rasmus Edström

Den skicklige 19-åringen, som är junior även denna säsong, har allt som krävs för att vara nästa backtalang som skolats fram i Skellefteås regim. Har det mesta som krävs för att slå igenom även på Elitserienivå och han imponerade stort på mig under fjolårets J20-slutspel.

 

Kalkonen

Hannu Pikkarainen

En något otacksam nominering av Hannu här, men med tanke på att det i första hand är han som ska fylla luckorna efter David Rundblad, Tim Erixon och Adam Larsson tror jag att AIK-fansen kommer att bli besvikna.

 

1.

2.

3.

4.

5.

6. Skellefteå AIK

7. HV 71

8. Växjö Lakers HC

9. MODO Hockey

10. Brynäs IF

11. AIK IF

12. Timrå IK

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0