Winnberg tippar Elitserien - plats 5: Frölunda

Efter sju sorger och åtta bedrövelser verkar det ljusna ordentligt i Göteborg. Storklubben Frölunda har missat SM-slutspelet två år i rad – och faktiskt även varit nära att kvalspela sig kvar i Elitserien. Till den kommande säsongen ser truppen mycket spännande ut. Vid första anblicken ser det fräscht ut, även om jag ställer mig frågande til en del värvningar (läs: Jari Tolsa).

 

Nyförvärv

Magnus Hellberg (målvakt), Frederik Andersen (målvakt), Patrick van Gunten (back), Pierre Johnsson (back), Fredrik Eriksson (back), Christoffer Persson (back), Anton Axelsson (forward), Jari Tolsa (forward), Magnus Kahnberg (forward), Mathis Olimb (forward) och Fredrik Pettersson (forward).

 

Förluster

Johan Holmqvist (målvakt), Joakim Lundström (målvakt), John Klingberg (back), Tobias Viklund (back), Oscar Hedman (back), Mikko Mäenpää (back), Niklas Andersson (forward), Andreas Karlsson (forward), Tomi Kallio (forward), Riku Hahl (forward) och Jesper Mattsson (forward).

 

Stjärnan

Fredrik Pettersson

Sejouren i Nordamerika blev bara ettårig, åtminstone den här gången. ”Flugan” förmådde inte att ta plats i Atlanta Trashers laguppställning och spenderade fjolåret i Chicago Wolves, där han snittade en halv poäng per match (kan jämföras med Linus Klasens 0,96 poäng per match). Med sin speed och finess kommer han att vålla stora problem för motståndarna under vintern.

 

Doldisen

Frederik Andersen

Den danske målvakten har förvisso redan visat prov på sin klass både i den danska ligan och i det senaste Världsmästerskapet. Detta till trots får han ses som en doldis inför debuten i Elitserien. Jag tror det kommer att bli en hård kamp mellan honom och Magnus Hellberg om förstaspaden – och jag kunde lika gärna ha valt Hellberg på den här positionen. Frölunda har seriens mest spännande målvaktspar.

 

Kanonen

Magnus Kahnberg

Efter en katastrofalt svag säsong i Brynäs är göteborgaren tillbaka i hemstaden. Jag tror att det kommer sluta med succé. Kahnberg har varit strålande i European Trophy och han kan mycket väl komma att stå på över tjugo fullträffar när vi summerar säsongen.

 

Kalkonen

Dragan Umicevic

Talangen försvann i fjol i mängden i Färjestad och flytten till Frölunda gav inte heller den en tjuts i rätt riktning. Jag har svårt att se var offensive Dragan ska ta plats i göteborgarnas laguppställning. Dessutom har jag alltid varit av uppfattningen att Umicevic spelar mer för sig själv än för laget.

 

 

1.

2.

3.

4.

5. Frölunda HC

6. Skellefteå AIK

7. HV 71

8. Växjö Lakers HC

9. MODO Hockey

10. Brynäs IF

11. AIK IF

12. Timrå IK

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0