Winnberg tippar Elitserien - plats 4: Djurgården

Djurgården har överraskat positivt under de två senaste åren, åtminstone på mig. I år ser det åter intressant ut. Laget innehåller många unga killar, spelare som Hardy Nilsson med tränarstab säkerligen kan utveckla. Lägg därtill att Gustaf Wesslau är tillbaka i stan, och håller han samma kvalitet som han gjorde i förrfjol går stockholmarna en ljus framtid till mötes.

 

Nyförvärv

Gustaf Wesslau (målvakt), Kyle Klubertanz (back), Daniel Tjärnqvist (back), Jonas Almtorp (forward) och Mattias Carlsson (forward).

 

Förluster

Stefan Ridderwall (målvakt), Mark Owuya (målvakt), Oscar Eklund (back), Nichlas Falk (back), Staffan Kronwall (back), Alexander Deilert (back), Stefan Lassen (back), Daniel Widing (forward), Mika Zibanejad (forward), Nils Ekman (forward) och Mika Hannula (forward).

 

Stjärnan

Marcus Nilson

Egentligen är Djurgården ett lagbygge utan några större stjärnor. Marcus får dock ikläda sig rollen som klubbens största namn. Han hade ett litet mellanår i fjol, men har gått riktigt starkt under European Trophy. Nilson är dessutom nyutnämnd lagkapten, ännu ett bevis på hans storhet och det förtroende som ledarna har för honom.

 

Doldisen

David Printz

Den storväxte backen är verkligen en spelare som gör sitt jobb i det tysta. Han är – trots sin storlek – ingen större spelare, åtminstone inte i spelet med puck. Men utan trissan är han för det mesta klockren i sina ageranden. Stor, stark och fysisk spelare som agerar lugnt och tryggt i egen zon.

 

Kanonen

Patrick Cehlin

Den snabbskrinnande förstaårssenioren är redo för sitt stora genombrott på seniornivå. Han har varit nära att bryta barriären på riktigt under de två senaste säsongerna och denna vinter tror jag att det är dags. Cehlin är enligt mig en spelare som är god för tjugo mål i vinter.

 

Kalkonen

Jonas Almtorp

Jag förstår ärligt talat inte tanken bakom denna värvning. Almtorp är i mina ögon en spelare som passerat zenit på karriären och kunde skrapa ihop en hel del poäng i Södertälje, då han gavs gott om istid där. I Djurgården är konkurrensen betydligt större och det skulle inte förvåna mig om Almtorp återfinns på annan klubbadress innan säsongen är slut.

 

1.

2.

3.

4. Djurgårdens IF

5. Frölunda HC

6. Skellefteå AIK

7. HV 71

8. Växjö Lakers HC

9. MODO Hockey

10. Brynäs IF

11. AIK IF

12. Timrå IK

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0