Winnberg tippar Elitserien - plats 3: Linköping

Sedan avancemanget till Elitserien har Linköpings HC på kort tid blivit en faktor att räkna med i såväl seriespelet som i kampen om SM-bucklan. Ännu har ”Cluben” dock inte lyckades lägga beslag på pokalen, men det har varit nära. I år ser man åter ut att vara med och kriga i toppen av tabellen.

 

Nyförvärv

Johan Åkerman (back), Albin Lorentzon (back), Carl Söderberg (forward), Pär Arlbrandt (forward), Kalle Olsson (forward), Robin Figren (forward) och Joakim Eriksson (forward).

 

Förluster

Viktor Ekbom (back), Dennis Bozic (back), Josef Melichar (back), Andreas Pihl (back), Jari Tolsa (forward), Johan Andersson (forward), Patrik Zackrisson (forward) och Jeff Ulmer (forward).

 

Stjärnan

Jaroslav Hlinka

Det vimlar egentligen av stjärnor i Linköpings trupp, men jag vill ändå plocka fram den tjeckiske centern här. Hlinka är en utmärkt passningsspelare och en perfekt playmaker att bygga exempelvis powerplay kring. Samarbetet med landsmannen Jan Hlavac har varit framgångsrikt under de senaste säsongerna – och årets blir knappast något undantag. Observera dock att tjeckerna inte landar i Sverige förrän i oktober av skattetekniska skäl.

 

Doldisen

Erik Lindhagen

Tvåvägscentern är oerhört nyttig i Linköpings lagbygge, men är sällan den som får de stora rubrikerna eller, för den delen, någon större uppskattning för sitt spel. Åtminstone inte utanför Cloetta Center. Gjorde faktiskt något av en succé i fjol när han äntligen fick en ordentlig chans i Elitserien efter säsonger i Växjö Lakers, där han befann sig på lån.

 

Kanonen

Carl Söderberg

Det är dags nu! Jag vill så gärna tro att det ska gå vägen i Elitserien. Att han har potential och kapacitet för att vara en av svensk hockeys främsta vet jag. Risken finns dock att han harvat för länge i HockeyAllsvenskan. Jag hoppas och tror att så inte är fallet, att Carl visar prov på de kunskaper som gjort honom älskad här nere i Malmö.

 

Kalkonen

Kalle Olsson

Kanske lite hårt att sätta ett allsvenskt förvärv som kalkon, men jag förstår inte alls vad Linköping tänkte på när man valde att plocka in den förre Västeråsforwarden. Min vetskap kring Olsson är att han är som bäst i offensiv zon när han får spela med skickliga medspelare. I LHC kommer han att befinna sig långt ner i hierarkin – och någon gnuggare är han sannerligen inte i mina ögon.

 

1.

2.

3. Linköpings HC

4. Djurgårdens IF

5. Frölunda HC

6. Skellefteå AIK

7. HV 71

8. Växjö Lakers HC

9. MODO Hockey

10. Brynäs IF

11. AIK IF

12. Timrå IK

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0