Winnberg tippar Elitserien - plats 2: Färjestad

Regerande mästaren Färjestad ser på pappret något svagare ut inför årets säsong, men samtidigt vet man att Bollklubben kommer att finnas med i toppen av tabellen oavsett vilket lag man ställer på isen. Det sitter helt enkelt i väggarna i Karlstad. Vinnarmentaliteten fås med bröstmjölken. Årets upplaga av FBK är ett lag där väldigt få spelare sticker ut. Men jag tror att man kommer att vara en stor svart vinstmaskin, även denna vinter. Något som räcker till en andraplats i tabellen.

 

Nyförvärv

Fredrik Pettersson-Wentzel (målvakt), Johan Larsson (back), Joakim Hillding (forward) och Fredrik Sjöström (forward).

 

Förluster

Andro Michel (målvakt), Alexander Salak (målvakt), Jonas Junland (back), Markus Karlsson (back), Pelle Prestberg (forward), Emil Kåberg (forward), Adam Rundqvist (forward), Henrik Björklund (forward), Dick Axelsson (forward), Mattias Sjögren (forward) och Filip Gunnarsson (forward).

 

Stjärnan

Fredrik Sjöström

Jag vet egentligen inte om jag tycker att NHL-förvärvet är någon större stjärna. Han har inte direkt den utpräglade ”stjärnspelstilen”. Att det är ett mycket bra nyförvärv står klart och jag hoppas att Fredrik inte försöker ändra på sitt spel bara för att han kommit hem från NHL.

 

Doldisen

Anders Bastiansen

Den store tvåvägscentern är guld värd för Färjestad. Norrmannen gör sällan – eller aldrig – en dålig match. Han är stark i spelet framför båda målen, skicklig i tekningscirkeln och som klippt och skuren för spelet med en man mindre på banan.

 

Kanonen

Jonas Brodin

Den unge backen kan bli hur bra som helst. Något Minnesota också förstod och plockade honom som tionde spelare totalt i sommarens draft. Brodin var en dominerande faktor under J18-VM, där Sverige till slut fick med sig en silverpeng hem. Det finns inga gränser på hur långt Jonas Brodin kan nå, risken finns att detta blir det sista vi får se av honom i Sverige på ett bra tag. Missa inte den chansen.

 

Kalkonen

Johan Larsson

Backen har gjort ett par fina säsonger i HockeyAllsvenskan med Bofors och får nu chansen att slå sig in i Elitserien med Färjestad. Egentligen kan Larsson lika gärna göra stor succé, men jag tror han kommer få det jobbigt. I mina ögon är Johan Larsson en bra allsvensk back, men inte vass nog för att lyckas på samma sätt i Elitserien.

 

1.

2. Färjestads BK

3. Linköpings HC

4. Djurgårdens IF

5. Frölunda HC

6. Skellefteå AIK

7. HV 71

8. Växjö Lakers HC

9. MODO Hockey

10. Brynäs IF

11. AIK IF

12. Timrå IK

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0