Winnberg tippar Elitserien - plats 12: Timrå

Mitt allsvenska tips är lagt sedan en tid tillbaka, ett tips som inte kommer att revideras det minsta inför seriestarten. Istället tänkte jag ge er min syn på årets Elitserie. I dag drar jag igång tippningen av tabellen och tänker bjuda på ett lag varje dag fram till och med Elitseriepremiären på tisdag om en och en halv vecka, då Frölunda tar emot nykomlingen Växjö.

 

# # #

 

Jag ser det som omöjligt att inte hålla Timrå på jumboplatsen inför den kommande säsongen. Medelpadingarna ser väldigt svaga ut – trots dagens värvning av den lettiske backen Aleksandrs Jerofejevs. Ska Timrå IK undvika Kvalserien vill det till att flera av lagets yngre spelare tar stora kliv framåt.

 

Nyförvärv

Joakim Lundström (målvakt), Stefan Ridderwall (målvakt), Marcus Högström (back), Nichlas Torp (back), Mat Robinson (back), Oscar Hedman (back), Aleksandrs Jerofejevs (back), Max Friberg (forward), Simon Önerud (forward), Johan Andersson), Yared Hagos (forward), Johan Andersson (forward), Petr Vampola (forward), Viktor Hertzberg (forward) och Jonathan Hedström (forward).

 

Förluster

Juha Pitkämäki (målvakt), Magnus Åkerlund (målvakt), Pär Styf (back), Mattias Karlsson (back), Sebastian Erixon (back), Fredrik Sonntag (back), Mikko Jokela (back), Tomas Skogs (back), Anton Axelsson (forward), Gabriel Karlsson (forward), Anton Lander (forward), Fredrik Hynning (forward), Kim Hirschovits (forward), Björn Svensson (forward) och Jamie Lundmark (forward).

 

Stjärnan

Timo Pärssinen

Den lille finländaren var i fjol Timrås främste spelare. Trots att han – som vanligt – hade diverse problem med skador och därmed också missade en hel del matcher, producerade han helt okej med poäng. En skadefri Pärssinen lär behövas om det inte ska bli en mörk vinter i E.ON Arena.

 

Doldisen

Elias Granath

Den defensive backen får inte några stora rubriker, men gör allt som oftast sitt jobb i det tysta. Med sin storlek och styrka är han bra på att hålla spelare borta från det egna målet.

 

Kanonen

Simon Önerud

Den 23-årige forwarden fick aldrig den stora möjligheten att blomma ut i HV 71. I Timrå bör han få mer speltid, något som mycket möjligt kan ge honom större utrymme även i det offensiva spelet. Att Simon är en god tvåvägsspelare råder det inga tvivel kring. Kan han explodera i vinter?

 

Kalkonen

Petr Vampola

Den tjeckiske landslagsmannen har producerat flitigt på hemmais, men utflykten till Ryssland och KHL lämnade en del övrigt att önska. En assist på sexton Euro Hockey Tour-landskamper är inte heller något som imponerar. Tror förväntningarna på Vampola är ganska stora, men jag tror att succén kommer att utebli.

 

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12. Timrå IK

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0