Winnberg tippar Elitserien - plats 1: Luleå

Årets Luleå ser ruskigt starka ut. Jonas Rönnqvists lag har troligtvis hela seriens starkaste backbesättning och forwardsmässigt ser det också väldigt bra ut. Dessutom vet vi vad just Rönnqvist går för och att han konstant får ut max av sina spelare. Det stora frågetecknet finns på målvaktspositionen. David Rautio är knappast någon målvakt man bygger ett starkt försvar kring och unge Johan Gustafsson är trots allt oprövad på den här nivån – även om han visat vad han går för i HockeyAllsvenskan. Ska Luleå vara med och slåss om ett SM-guld vill det nog till att hans utvecklingskurva fortsätter att peka uppåt.

 

Nyförvärv

Johan Gustafsson (målvakt), Lukas Kilström (back), Niclas Wallin (back), Johan Fransson (back), David Gunnarsson (back), Damien Fleury (forward), Mattias Persson (forward), Sami Sandell (forward), Ville Viitaluoma (forward) och Johan Harju (forward).

 

Förluster

Anders Nilsson (målvakt), Pierre Johnsson (back), Fredrik Styrman (back), Lars Lökken Östil (back), Janne Niinimaa (back), Pär Arlbrandt (forward), Mats Lavander (forward), Anders Burström (forward), Christian Nyman (forward) och Karl Fabricius (forward).

 

Stjärnan

Johan Harju

Efter en säsong i Ryssland och en i USA är den skicklige centern tillbaka i svensk ishockey. Under European Trophy har han gång på gång visat sin klass och det råder inga tvivel om att det är Harju som är fixstjärnan i årets Luleå. 25-åringen lär återfinnas högt i såväl poäng- som skytteliga när säsongen summeras.

 

Doldisen

Sebastian Enterfeldt

Den förre Almtunacentern är en spelare jag gillar skarpt. En perfekt lagspelare som ger 110 procent i varje byte av varje match. Som klippt och skuren för att centra en fjärdeline, men man ska inte sätta Enterfeldt (f.d. Eriksson)i ett gnuggarfack. Han har gott om andra kvaliteter, som hans förmåga att ta närmaste vägen in mot mål och hans klubbteknik. En spelare som skulle kunna explodera i vinter.

 

Kanonen

Johan Fransson

Den offensive backen är en klasspelare rakt igenom. Oerhört skicklig med pucken och väldigt rörlig i sitt spel. Spelar förvisso med små marginaler emellanåt och är kanske inte klockren i det defensiva spelet, men att Luleå gjort kanske seriens bästa backförvärv i Fransson står klart, åtminstone enligt mitt sett att se på saken. Lär vara given i Tre Kronor i vinter.

 

Kalkonen

Sami Sandell

Jag vet ärligt talat inte vad Luleå förväntar sig av finländaren. Men att han skulle vara i närheten av att producera på liknande sätt som i HockeyAllsvenskan ser jag som en omöjlighet. Sandell är hyfsad på mycket, men saknar de riktiga spetskompetenserna för att vara tongivande i Elitserien. Lär knappast få lika mycket istid som i Troja-Ljungby.

 

 

1. Luleå HF

2. Färjestads BK

3. Linköpings HC

4. Djurgårdens IF

5. Frölunda HC

6. Skellefteå AIK

7. HV 71

8. Växjö Lakers HC

9. MODO Hockey

10. Brynäs IF

11. AIK IF

12. Timrå IK

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0