Viktiga poäng på spel

Gårdagens derbyseger är nog den skönaste jag någonsin upplevt. Visst var det fantastiskt när Jesper Damgaard dunkade in tre mål i fjol, men det var ändå på hemmais – och i hemmaborgen har jag alltid förväntningar på bra poängutdelning. Att nu vinna i Lindab, få avgöra sent och på ett spektakulärt sätt gjorde att segern firades ordentligt.

 

Vi ska emellertid inte glömma bort att gårdagens seger inte gav mer än tre poäng i tabellen. Och redan i morgon står nya poäng på spel. Tingsryd gästar Malmö Arena och det är en match som Malmö Redhawks givetvis ska vinna om man ska vara med i den absoluta toppen. Jag hoppas att laget har hunnit ladda om inför denna ganska osexiga match, och att tankarna inte sitter fast i derbyvinsten.

 

Veckan inleddes utan tvekan på bästa sätt och allt är egentligen upplagt för att Malmö Redhawks ska kunna hämta in ytterligare sex poäng innan vi summerar de första två veckorna av årets HockeyAllsvenska. Tingsryd och Sundsvall är lag som är ack så viktiga att besegra för att övertyga alla tvivlare, som tycker att laget sett trögt ut under säsongsupptakten.

 

Men vi tar en match i sänder. Först ska skogssmurfarna från Tingsryd skickas hem poänglösa.

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0