Väldigt säker trea i hemmapremiären

Några svaga minuter i inledningen med för lite fart i spelet. Sen tog Malmö Redhawks över helt och hade matchen i ett grepp som Bofors aldrig kunde störa. 6397 åskådare fick se J.D. Forrest inleda målskyttet med ett skott som nog italienske målvakten Daniel Bellissimo borde tagit. När sedan Robert Carlsson fem minuter senare kunde styra in Daniel Josefssons skott till 2-0 grundlades segern.

Carlsson var bra i premiären mot Mora, i hemmapremiären var han riktigt, riktigt bra. 3-0 kom också via en styrning, denna gång på Linus Klasens skott. Genom powerplay-utdelning följde Jesper Mattsson upp till 4-0. Och matchens sista mål fick Miroslav Lazo sätta redan 15.26 in i mittronden. Klasen höll i pucken länge, länge och slog sedan sidledspassen till Miro som enkelt kunde trycka dit femman.

Pontus Sjögren fick förtroendet mellan stolparna och gjorde en riktigt stabil insats. Tycker det är riktigt kul för Pontus att få visa att han också håller hög klass, något som en del ifrågasatt på förhand. Härligt att se Sjögrens vinnarskalle på slutet där han blev rosenrasande för att domartrion nonchalerade en handpass i offensiv zon av Bofors, som gav ett skapligt läge att spräcka hans nolla.

Även fantastiskt kul att se hur lycklig Lazo blev över att få göra sitt mål. Ett "enkelt" mål förvisso, men betydelsefullt för Miros självförtroende. Har nästan aldrig sett en spelare som kramar om sina tränare efter ett mål på det viset i en seriematch. Ett sätt att tacka för förtroendet i förstakedjan, antar jag. Speciellt efter den speciella premiärmatchen med bänkning efter en period.