Dagen efter bortaderbyt: Spelarkritik

Bloggkollegan befinner sig mitt uppe i en flytt. Därför har han inte kommit med sitt sedvanliga inlägg så här dagen efter en match, där han går igenom samtliga spelares insatser. I Olssons frånvaro plockar jag upp pucken och ger er mina tankar.

 

Målvakt

 

Pontus Sjögren var kanske rinkens främste i går. Utstrålar ett oerhört lugn och håller också de flesta puckar som kommer i hans väg. Det tidiga målet bekom honom inte det minsta.

 

1:a femman

 

Daniel Josefsson har blandat och gett en del under de inledande omgångarna i HockeyAllsvenskan. I går började han något svajigt, men spelade upp sig ju längre matchen led.

 

Tim Heed är utan tvekan seriens främsta powerplayback. Och den unge högerskytten producerar i en fantastisk utsträckning. Ett mål och en assist i går.

 

Linus Klasen tycker själv att han är långt ifrån där han borde vara. Visst, han har perioder där han försvinner lite ur matchbilden, men han är en spelare som kan göra skillnaden i varje byte. Skicklig inte minst på att styra spelet i powerplay. Och ni missade väl inte den lilla nätta dragningen på en av hemmaspelarna i går, där denne han få både två och tre korvar uppe på läktaren.

 

Robert Carlsson svarar alltid för ett hårt jobb. I går tyckte jag att han kom något fel in i matchen och jag vet att han kan bättre. Men ändå ett helt okej dagsverke för den viktige centern.

 

Ivan Ciernik tog plats i förstaformationen och var precis den tank som han var under försäsongen. En bra insats från slovaken, som dessutom fick spräcka sin målnolla i slutminuten.

 

2:a femman

 

Justin Forrest har det stundtals jobbigt i egen zon. Jag tycker ändå att han gjorde det bra i går. Studsade upp efter en mindre bra match mot Västerås. Visserligen något felplacerad på Rögles kvitteringsmål.

 

Alexander Ribbenstrand är en spelare jag verkligen gillar. Han har överraskat positivt på mig och gjorde jobbet stålande i går.

 

Robin Alvarez har inte fått det att stämma än. Det fina spelet från försäsongen finns där någonstans, men kanske har tacklingen på Dion Knelsen påverkat Robin mycket.

 

Alexander Barta svarade som vanligt för ett stort jobb – och hans mål behöver jag knappast skriva något om egentligen. Det var helt fantastiskt.

 

Miroslav Lazo har inte lyft än. Målet i hemmapremiären mot Bofors trodde jag var just det som behövdes, men frågan är vilken roll slovaken ska ha.

 

3:e femman

 

Stefan Lassen är viktig i defensiven. Men positionsspelet på Rögles tidiga ledningsmål imponerade dessvärre inte.

 

Robin Weihager får som vanligt mycket skit från alla möjliga håll. Något suspekt positionsspel vid Rögles 1-0, men i övrigt tycker jag han svarar för en mycket god insats. Står upp bra i defensiven.

 

Tomas Kollar slet oerhört hårt matchen igenom. Kanske hans främsta match i Malmötröjan. Borde nog gjort ett mål när Morten Green serverade honom i slottet.

 

Morten Green fick spräcka sin målnolla när han hittade det tomma målet i slutminuterna. En god match från danskens sida där han hade en del fina playmakertendenser och tog det tunga jobbet.

 

Lukas Ericsson jobbade även han på bra. Klättrade en del på sargen och var med och slet fram ett par målchanser. På väg att komma in i det bättre nu månne?

 

4:e femman

 

Emil Carnestad spelade inte.

 

Roger Ohlsson spelade inte.

 

Ponthus Westerholm gjorde sin klart främsta insats sedan säsongsdebuten i träningsmatchen borta mot Växjö. Bra snurr i anfallszon och fixade även fram ett par målchanser.

 

Jesper Mattsson började inte alldeles strålande, men växte matchen igenom. Livsfarlig i powerplayspelet där han dundrade in ett mål och spelade fram till ett annat. Dessutom ovärderlig i box play och enormt skicklig på att hålla i pucken och lunga ner spelet.

 

Pathrik Westerholm var, tillsammans med sin tvillingbror, den som öppnade matchen bäst. Kemin med brorsan och Mattsson var fin att skåda och speltiden bör kunna öka om det fortsätter så här.

 

/Winnberg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0